El dirigent de Podem Catalunya, Albano-Dante Fachin, ha tornat a fer una crida a participar ‘multitudinàriament’ al referèndum de l’1 d’octubre, i ha anunciat que ell votaria ‘no’ a la independència. Ho ha dit avui en una entrevista a TV3, en què ha explicat que optaria per aquesta opció de vot perquè pensava que una altra construcció de l’estat espanyol era possible. ‘He defensat l’1-O com una mobilització necessària per a reivindicar el dret de vot davant de l’immobilisme del govern espanyol’, ha dit.

‘La qüestió no és el “sí” o el “no”, sinó demostrar al PP que podem votar’, ha declarat. I per això Podem Catalunya farà campanya per la participació. És una posició contrària a la que defensa la direcció espanyola de Podem, que ha esgrimit la consigna que van repetir Pablo Iglesias i Pablo Echenique: ‘Si jo fos català, no votaria l’1-O’.

 En referència a la posició distant dels comuns respecte de l’1-O, Fachin ha declarat: ‘Xavier Domènech, Ada Colau i jo ens trobarem a les urnes, si hi són’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb