Facebook ha presentat la seva nova plataforma de transmissió de vídeos: Watch. Hi tindran molta importància les sèries i programes originals produïts per la mateixa xarxa social. Aquest servei estarà disponible tant en la versió web de Facebook com en les aplicacions per a telèfons intel·ligents i televisions.

Per preparar el llançament de Watch, Facebook ha contactat amb creadors de continguts perquè enregistrin material exclusiu. Destaca ‘Kitchen Little’, un programa de cuina protagonitzat per nens i creat pel famós compte culinari Tastemade, segons que avança un comunicat publicat al bloc oficial de Facebook.

Watch també hi haurà lloc per a més continguts no exclusius de Facebook, com ara programes d’humor o retransmissions esportives, entre els quals destaca l’emissió setmanal d’un partit de la lliga nord-americana de beisbol.

Facebook, però, no ha oblidat el seu vessant més social i interactiu en aquesta nova plataforma. Els usuaris podran saber què miren els seus contactes amb la pestanya ‘Què miren ara els amics’, i parlar tant amb contactes com amb desconeguts mentre miren un programa o una sèrie. Watch també permetrà de compartir programes i sèries amb els amics, desar episodis per mirar-los més tard i descobrir nous continguts en seccions com ara ‘El més comentat’ o ‘Què fa riure la gent’.

Facebook estrenarà Watch aquesta setmana per a un nombre petit d’usuaris als Estats Units. La data en què aquest nou servei serà accessible per a la resta d’usuaris encara no s’ha fet pública.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]