L’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha afirmat que ‘òbviament’ ni ell ni el seu govern (PP) van desviar fons a l’organització del Gran Premi de la Fórmula 1 procedents d’ocupació juvenil.

Camps s’ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació després de pronunciar una conferència en els cursos d’estiu de la Universitat Catòlica de València, en ser preguntat per si ell o algú del seu govern va desviar fons a la F1 procedents d’ocupació juvenil. ‘No, no. Òbviament no’, ha asseverat.

Camps està sent investigat en el Jutjat d’Instrucció número 2 de València al costat de l’exconsellera d’Esports Lola Johsnon, i l’expilot Jorge Martínez Aspar, per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics, en relació amb suposades irregularitats en l’organització del Gran Premi de la Fórmula 1 que va acollir la ciutat.

Preguntat per esta investigació, l’excap del Consell ha manifestat: ‘Més respectuós que jo amb l’àmbit judicial, crec que ningú ha pogut demostrar-ho’. Se li ha interpel·lat per un escrit que ha presentat en el jutjat en el qual hauria denunciat un ambient incriminador en el procediment i, sobre este tema, ha indicat que ‘un paper escrit a un magistrat té per la meua banda tot el respecte de la persona que ho rep i és qui ha de valorar-ho’.

Respecte als tribunals

‘No tindria sentit –ha agregat– que jo escriguera en seu judicial i després opinara fóra de seu judicial sobre el que he escrit, perquè jo respecte molt a jutges i magistrats i són ells els que tenen en tot moment que decidir si el que jo vaig proposant-los s’ajusta o no s’ajusta al criteri i a la interpretació de la llei’, ha respost Camps.

En esta línia, l’expresident del Govern valencià ha reiterat: ‘L’àmbit judicial és l’àmbit judicial. Jo ho respecte moltíssim. Els tribunals els respecte moltíssim, els he respectat tota la meua vida’.

De fet, ha asseverat que va deixar de ser president de la Generalitat para anar-se’n a una seu judicial i perquè es valorara la seua activitat com a president fins a aquell moment, en al·lusió a l’instant en el qual va haver d’asseure’s en el banc dels acusats per la coneguda com a ‘causa dels vestits’ dins del case Gürtel de la qual va resultar absolt per un jurat popular.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]