Per veure l’acte des del mòbil accediu ací al canal de Bambuser de Poble Lliure

Avui es fa a Barcelona la primera Assemblea Nacional de Poble Lliure, que acabarà amb un acte públic per la tarda en les Cotxeres de Sants. Després dels esdeveniments d’aquesta setmana hi ha un gran interès per escoltar el missatge d’aquesta organització que forma part de la CUP però que ha estat crítica amb diverses decisions adoptades per la CUP. En el cas concret del pressupost, que ha obert una important crisi interna dins l’independentisme, Poble Lliure es va mostrar partidària d’acceptar-lo, per així poder negociar-lo després.

En l’acte d’aquesta tarda s’espera la presència de diverses organitzacions polítiques del país i internacionals i també d’una important representació del moviment cívic independentista.

En una entrevista concedida fa uns dies a VilaWeb el seu portaveu Guillem Fuster afirmava que ‘no hem considerat en cap moment de vertebrar un nou moviment polític fora de la CUP. Això no forma part de l’ordre del dia. D’entrada, per lleialtat a la CUP. Segon, perquè creiem que l’objectiu és ampliar i anar més enllà de les geometries variables de caràcter electoral. El nostre objectiu és vertebrar un acord polític de país per a avançar en la construcció de la república catalana.’

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.