Espai Sucre, el primer restaurant de postres del món, tancarà el 31 de juliol

  • L'artífex del local, Jordi Butrón, ha revelat que té problemes de salut que desaconsellen que gestioni el dia a dia de l'establiment

VilaWeb
EFE
03.04.2024 - 20:20
Actualització: 03.04.2024 - 22:58

L’Espai Sucre de Barcelona, el primer restaurant de postres del món, tancarà el 31 de juliol, segons que ha anunciat el seu artífex, Jordi Butrón. Ha revelat que els seus problemes de salut desaconsellen la gestió del dia a dia de l’establiment.

A través del seu compte d’Instagram, Butrón ha volgut comunicar que l’actual promoció de l’escola Espai Sucre serà l’última, tot i que diu anar-se’n “molt tranquil perquè el mètode d’Espai Sucre és molt viu en centenars d’alumnes repartits per tot el món, que l’utilitzen cada dia”. Es tracta d’un mètode, segons que ha explicat, basat en el coneixement de la matèria primera, en el sabor i en l’anàlisi exhaustiva del procés creatiu.

Malgrat el tancament del local, al centre de Barcelona, Butrón ha dit que encara farà classes i gestionant el concurs The best dessert, que se celebra cada any, i que treballarà en la publicació d’un llibre recopilatori del gairebé quart de segle de l’espai, inaugurat l’any 2000.

Entre altres distincions al llarg de la seva trajectòria, el 2003 Jordi Butrón va ser reconegut com a Professional de l’Any per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia per la seva “brillant aproximació a la cuina de les postres i la divulgació duta a terme a la seva escola, convertida en un centre de referència internacional”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any