Comissió Ajuntament de Barcelona

ERC, PDECat i la CUP han decidit d’abandonar la comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona per la ‘situació d’excepcionalitat’ provocada per les detencions dels batlles de Celrà i Verges.  El govern de Barcelona en Comú, després d’un recés, ha decidit de mantenir la sessió a l’espera ‘de més informació del ministeri de  l’Interior i ‘per a garantir el dret de l’oposició al control’.

Els regidors d’ERC, el PDECat i la CUP, abans que es fes cap votació, han anunciat que abandonaven la comissió. La presidenta, Francina Valls (PDECat), ha proposat de suspendre la sessió per ‘la situació d’anomalia’. La regidora i portaveu del PSC, Carmen Andrés, contrària a la proposta, l’ha interpel·lat i li ha demanat que expliqui ‘quina és la situació d’excepcionalitat’.

La situació és que s’han detingut batlles que han estat escollits per ciutadans i ciutadans de diferents municipis del nostre país. Per la informació que tenim, no hi ha ordre judicial que justifiquin aquestes detencions. Com que som una institució democràtica formada per representants escollits per la ciutadania i s’estan vulnerant drets en altres municipis, molts dels regidors considerem que s’ha de suspendre del debat polític perquè hi ha una anomalia política en aquests moments’, ha respost Vila. Després del recés el ple ha continuat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb