Aturada de país en defensa de les institucions de Catalunya i per a exigir l’alliberament dels presos polítics. Les desenes de talls de carretera i de vies de tren que hi ha hagut aquest matí a tot el Principat han tingut un gran impacte i han aconseguit el propòsit d’aturar el país i de generar una situació de col·lapse. Aquests talls s’han mantingut durant la tarda i podrien allargar-se fins demà al matí.

21.39 – Les últimes vies afectades per les mobilitzacions són a l’alçada de la Seu d’Urgell, Camarles i Puigcerdà. Ací podeu consultar l’actualització de l’estat de les vies del Principat.

20.20 – A Borrassà, la policia espanyola i els Mossos d’Esquadra fan un gran desplegament per a desfer el blocatge de la AP-7.

19.44 – A Sants, els mossos tanquen els accessos a les vies.

19.27 – Els mossos fan acte de presència a Borrassà acompanyats d’un helicòpter de la Guàrdia Civil.

19.16 – El CDR de Lleida ha decidit d’aixecar el tall a l’A-22

18.55 – Els mossos d’esquadra aceben d’entrar a l’estació de Sants i han baixat fins a la zona de les vies.

18.06 – Aquest és l’ambient que hi ha ara mateix a Sants

18.01 – Els manifestants que tallen les vies de l’AVE a Girona preveuen allargar la protesta fins les 22, quan hi ha programat l’últim tren.

18.00 – Aquests són els 21 trams viaris afectats per mobilitzacions relacionades amb l’aturada de país:

Entre les vies tallades hi ha l’AP-7 en diversos punts, com ara a Borrassà i a l’Ampolla. També es mantenen tallades vies de connexió amb França o Andorra com l’N-152 a Puigcerdà i l’N-145 a la Seu d’Urgell, en els dos sentits de la marxa. Una altra via tallada és l’A-2, a Soses, en sentit Barcelona. A les comarques de Barcelona, hi ha restriccions per a camions a la C-25 a Vic en sentit Girona i a Avinyó en sentit Vic, així com a l’AP-7 a Sant Celoni en sentit Girona.

A les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, l’AP-7 està tallada a l’Ampolla en els dos sentits. Hi ha desviaments cap a l’Ampolla i l’Ametlla. També a l’AP-7, hi ha intensitat al Vendrell en sentit França, amb desviaments dels camions cap a la C-32, la C-15 i la C-25. La TV-3408 està tallada a Amposta en els dos sentits, mentre que la N-340 pateix retencions a Amposta també en els dos sentits.Pel que fa a les comarques gironines, l’A-2 està tallada a Riudellots de la Selva en tots dos sentits, mentre que l’AP-7 es manté tallada a Borrassà, on es fan desviaments per l’N-II, i a Riudellots de la Selva en ambdós sentits. També està tallada l’N-152 a Puigcerdà en els dos sentits de la marxa, hi ha intensitat a la N-154 també a la capital de la Cerdanya per enllaçar amb l’N-152 en sentit sud, i a la N-II hi ha 13 quilòmetres de retencions a la zona de Vilamalla en sentit sud.

A les comarques lleidatanes, La N-240 està tallada a Juneda en tots dos sentits i es fan desviaments per Margalef i Torregrossa, l’A-2 està tallada a Soses en sentit Barcelona, la C-12 està tallada a Maials en els dos sentits, l’accés a l’AP-2 per la LL-12 està tallat a Albatàrrec en sentit sud, l’N-145 està tallada a la Seu d’Urgell en tots dos sentits i l’N-230 està tallada a Vilaller i Alfarràs també en els dos sentits.

17.50 – Molts CDR que coordinen els talls d’arreu del Principat, votaran col·lectivament si mantenen les concentracions fins demà o bé es dissolen aquesta nit.

17.32 – Vegeu algunes imatges de l’ambient que es viu a l’estació de Sants, on centenars d’estudiants han tallat la circulació de l’AVE:

17.08 – Aquest tall, segons que informa Adif, també està afectant la circulació dels trens de rodalies.

16.57 – Un grup de manifestants talla la circulació de l’AVE  a l’estació de Sants

15.48 – Actualització dels talls de carreteres:

Una vintena de carreteres pateixen talls o retencions per les mobilitzacions de la vaga general d’aquest dimecres, entre elles les que comuniquen amb França, segons el Servei Català de Trànsit. Així, a les tres de la tarda, hi ha retencions a la C-32 a Argentona en sentit nord, a la C-37 a Castellfollit del Boix en els dos sentits i a la C-25, amb restriccions pels camions a Vic en sentit Girona. També ho està l’AP-7 a Borrassà en sentit nord, a Figueres en sentit sud i a Riudellots de la Selva en els dos sentits de la circulació; l’N-152 a Puigcerdà a pocs metres de la frontera; la C-38 a Molló en els dos sentits i hi ha retencions a Vilamalla, en sentit sud. També està tallada l’N-145, que comunica La Seu d’Urgell amb Andorra, en els dos sentits.

A la demarcació de Tarragona, hi ha intermitents a La Bisbal del Penedès en sentit Barcelona i l’N-340 està tallada a Amposta en els dos sentits i es fan desviaments per la C-12 i TV-3408; mentre que l’A-2 a Riudellots continua tallada en els dos sentits.

Per últim, a les comarques de Lleida l’A-2 està tallada a Soses en sentit Barcelona, l’A-2 d’Almacelles en sentit Lleida i la C-12 a Maials en els dos sentits. A la C-14, hi ha talls intermitents a Ponts en tots dos sentits i a la C-45 tampoc es pot circular en els dos sentits. D’altra banda, a l’LL-12 està tallat l’accés a l’AP-2 a Albatàrrec en sentit sud, i l’N-23′ entre Vilaller i Alfarràs en tots dos sentits.

15.36 – Vegeu la quantitat de persones que hi ha dins l’estació de l’AVE de Girona

13.20 – La jornada de vaga general d’aquest 8 de novembre és la que ha registrat un major nombre de talls viaris i ferroviaris en una aturada d’aquestes característiques, segons han explicat a l’ACN fonts coneixedores del seguiment de la vaga. Des de primera hora del matí, centenars de ciutadans han fet talls a carreteres, autopistes i vies de tren, ja sigui de Rodalies, FGC o fins i tot l’AVE a Girona. Les mateixes fonts indiquen que la mobilització d’aquest dimecres només es veu superada per la que hi va haver el passat 3 d’octubre. Entre els sectors on hi està havent un major seguiment hi ha el d’Ensenyament, segons aquests fonts. També indiquen que hi ha treballadors que no han notificat al seu centre de treball que fan vaga, sinó que han agafat dies de lliure disposició o vacances.

13.19 – Centenars de manifestants que es concentraven davant de la Generalitat a Girona s’han afegit als concentrats que tallen l’AVE.

13.10 – Els CDR demanen de seguir les consignes d’En Peu de Pau a l’hora de concentrar-se i manifestar-se i que recollim en aquest article.

12.05 – Els CDRs criden a concentrar-se a les fronteres:

12.00 – Diversos CDRs tallen la Gran Via i avancen en direcció a la plaça Sant Jaume de Barcelona

11.57 – Uns dos-cents manifestants canten els Segadors a la Gran Via, a l’alçada de Clot Aragó, mentre mantenen tallat el trànsit.

11.54 – Centenars de persones continuen tallant la Gran Via:

11.49 – Desenes de persones continuen concentrades davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Vilanova i la Geltrú per protestar contra la detenció d’un manifestant per part de la policia catalana:

11.44 – La frontera de França, a Puigcerdà, continua tallada. Fotografia de Joan Carles Macià:

11.42 – Actualització de l’estat de les Rondes:

11.39 – Mapa dels talls a les carreteres de Catalunya:

11.35 – Hi ha 34 trams de carretera afectats a la demarcació de Barcelona, deu a Tarragona, cinc a Girona i disset a Lleida. A continuació podeu consultar l’estat actualitzat dels talls i les congestions viàries ací:

11.32 – El PDECat de Sabadell fa una crida a sortir al carrer per reclamar la llibertat dels presos polítics:

11.25 – Alguns ciutadans també s’han mobilitzat a Puigcerdà, just a la frontera amb França:

11.23 – Diversos piquets s’organitzen a Vic per informar els botiguers del centre de la ciutat:

11.20 – Cartell reivindicatiu del CDR de Premià de Mar:

11.17 – Centenars de persones continuen tallant l’AP-7 a Borrassà (Alt Empordà)

11.13 – Desenes de persones tallen la C-17:

11.10 –  Centenars de manifestants han tallat els túnels de les Rondes, a l’entrada de Barcelona, en un ambient reivindicatiu, però festiu. Vegeu-ne el vídeo:

11.09 – Els Mossos d’Esquadra arriben a l’estació de Ferrocarrils de la generalitat a Sant Cugat per aixecar-ne els talls:

Aquesta era la imatge dels accessos de Barcelona i de l’àrea metropolitana a primera hora del matí:

Tot seguit us oferim tota la informació d’última hora:

10.56 – Talls intermitents a la N-340. Congestió a Alcanar, Camarles, Vandellós, Molins de Rei, Vilafranca i Amposta.

10.55 – La AP-7 continua tallada a Vilafant, Riudellots, Cerdanyola, Llinars i Vilafranca. Congestió a Santa Perpètua i el Papiol. A Vilafant (Borrassà), els concentrats asseguren que el tall és indefinit.

10.45[VÍDEO] La policia espanyola carrega contra un piquet de la Gran Via per fer passar les seves furgonetes

10.30 – Recull fotogràfic: Les imatges més espectaculars de la vaga general d’avui

10.20 – Un miler de persones tallen la circulació a la AP-7 entre Borrassà i Vilafant.

10.12 – Els CDR avisen que ‘això només ha estat el principi’.

10.06 – Tallada la A-2 a Cervera, Òdena i Granyanella. Congestió a Soses, Abrera, Castellnou de Seana i Sant Joan Despí.

10.05 – Els Mossos d’Esquadra negocien amb els manifestants que tallen la AP-7 a Vilamalla.

10.05 – Centenars de persones continuen tallant la AP-7 a Vilamalla.

 

 

 

10.00 – Recull d’imatges del tall de la Gran Via al Clot

9.50 – Els Mossos d’Esquadra desallotgen els manifestants que bloquen l’accés a l’Estació del Nord de Barcelona.

9.48 – Tallada la C-32 a Sitges. Retencions a Sant Boi, Esplugues, Castelldefels i Gavà.

9.43 – La Guàrdia Urbana bloca l’accés a la plaça de les Glòries.

9.40 – Tallada la C-12 a Menàrguens, Balaguer i Maials.

9.35 – Mossos desallotgen els manifestants que s’han assegut a la calçada de la Ronda del Litoral.

9.33 – Col·lapse als accesos de Barcelona. Talls a les Rondes, Gran Via, Diagonal i el Paral·lel.

9.30 – Tallada la N-II a Vilamalla, Premià de dalt i Figueres.

9.26 – Talls a la AP-7 a Vilafant, Llinars del Vallès, Selva de Mar, Cerdanyola del Vallès, Sant Perpètua i el Papiol.

9.23 – Continua tallada la N-135 entre la Seu d’Urgell i Andorra.

9.20 – Tallada la A-2 a Riudellots, Cervera, Òdena, Granyanella i Sant Joan Despí. Congestió a Abrera i Castellnou de Seana.

9.15 – El CDR de Sabadell trasllada la protesta de la C-58 a l’estació de FGC de Can Feu-Gràcia.

9.05 – Desallotgen els manifestants que s’havien assegut a la calçada de la plaça de Cerdà.

9.00 – Continua el tall a Montcada i Bifurcació.

8.58 – Tallats els carrils centrals Diagonal i les vies del Tram a Maria Cristina.

8.57 – Una banda toca ‘Els segadors’ a la C-58 (Sabadell).

8.55 – Els manifestants serveixen esmorzars a la AP-7 (Santa Perpètua de la Mogoda)

8.46 – Tallada la C-17 a Aiguafreda i Tagamanent. Circulació lenta a Parets del Vallès.

8.45 – Tallada la AP-7 a Llinars del Vallès, Selva de Mar, Santa Perpètua de la Mogoda, Vendrell i Castellet i la Gornal. Circulació molt lenta a Vilafant.

8.34 – Galeria d’imatges de l’aturada de país.

8.31 – Tallades les vies de l’AVE a Girona.

8.30 – Centenars de persones entren a l’estació de l’AVE a Girona per tallar-ne les vies.

8.27 – Tallada la A-2 a Cervera, Abrera, Òdena, Castellnou de Seana i Sant Joan Despí.

8.24 – Col·lapse als accessos de Barcelona i l’àrea metropolitana.

8.22 – Tallada la Ronda del Litoral prop del port Olímpic.

8.21 – Tallada la Gran Via a Glòries.

8.20 – Col·lapsada la Ronda de Dalt.

8.17 – Tallada la AP-2 a la Bisbal del Penedès.

8.12 – Els talls a Barcelona:

8.10 – Els manifestants que tallaven l’avinguda de la Meridiana s’han traslladat a la Ronda de Dalt.

8.10 – Més d’un miler de persones tallen la AP-7 prop de Figueres.

8.10 – La N-340 també està tallada a Vilafranca.

8.07 – Tornen a tallar la N-340 a Amposta. Els manifestants fan talls intermitents d’uns 30 minuts.

8.05 – L’eix transversal (C-25) tallat a Vic, Artés i Manresa.

8.03 – Concentració davant de l’estació de l’AVE a Girona.

8.00 –  La AP- 7 continua tallada a Santa Perpètua de la Mogoda i el Vendrell. També hi ha retencions a Vilafant.

7.53 – Tallada l’avinguda Diagonal a Maria Cristina.

7.50 –  Els CDR d’Horta Guinardó i Mundet tallant l’accés a la Ronda de Dalt.

7.40 – Talls a les estacions de Sant Vicenç de Castallet, Montcada Bifurcació i Mataró.

7.37 – Tallada l’avinguda Meridiana a l’entrada de Barcelona.

7.34 – Tallada l’avinguda del Paral·lel de Barcelona.

7.31 – Tallada la C-16 als túnels de Vallvidrera

7.30 – Tallada la línia Barcelona Vallès dels FGC: manifestants a l’estació de Sant Cugat

7.28 – La Ronda de Dalt totalment col·lapsada

7.27 – Tallada la N-II a Figueres, Vilamalla i Vilassar de Mar.

7.26 – Tallada la C-16 a Sallent.

7.23 – Més imatges del tall a Montcada Bifurcació, on coincideixen la R3, la R4, la R7 i la R12.

7.22 – Continua el tall a la Ronda de Dalt.

7.20 – Tallada la C-17 a Tagamanent.

7.19 – Tallada la N-340 a Amposta.

7.18 – El CDR de Sabadell talla la C-58

7.17 – Tallada la N-145 a la Seu d’Urgell.

7.15 – Tallada la C-32 a Castelldefels.

7.15 – Manifestació a les vies de Montcada Bifurcació.

7.12 – Tallada la Gran Via a Bellvitge.

7.10 – Tallada la B-140 a Mollet del Vallès i la B-23 a Sant Just Desvern.

7.08 – Tallada la A-2 en diversos punts per manifestacions: Abrera, Òdena, Castellnou de Seana i  Sant Joan Despí.

7.05 – Tallen la Ronda de Dalt a Santa Coloma de Gramenet.

7.05 – Reobren la AP-7 a Vilafant i Camarles.

7.05 – Un grup de persones talla les vies de la R4 de Rodalia a Sant Vicenç de Castellet.

7.00 – Tallada la N-II a Vilassar de Mar

7.00 – Tallada la N-340 a Molins de Rei

7.00 – Tallada la B-10 a Barcelona

7.00 – L’autopista AP-7 és tallada als dos extrems del Principat: Camarles i Vilafant. També està tallada a Santa Perpètua de la Moguda.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb