L’Iboga Summer Festival és un festival especialitzat en música balcànica, swing i ska que es fa aquest cap de setmana a Tavernes de Valldigna. Com que enguany celebra el cinquè aniversari, el programa té un reclam molt especial: l’actuació del músic i director de cinema serbi Emir Kusturica. Nascut a l’antiga Iugoslàvia, Kusturica sempre ha estat un apassionat dels sons tradicionals. Ho ha sabut traslladar a la perfecció als seus films, que són cèlebres gràcies a la banda sonora.

Però a més de guionista i director, Kusturica també és intèrpret. I aquesta serà la faceta que es podrà veure dissabte a Tavernes de Valldigna, on actuarà acompanyat de The No Smoking Orchestra, la seva formació habitual. Plegats interpretaran alguns dels temes més coneguts de la música tradicional balcànica i diverses composicions del grup, que s’ha encarregat de la música de diversos films del director, com ara Gato negro, gato blanco, La vida es un milagro i, fins i tot, ha compost una òpera punk.

Però més enllà de l’actuació de Kusturica, el festival programa un cap de setmana ple de ritmes ètnics. Entre els grups més destacats hi haurà la llegendària i veterana banda jamaicana Inner Circle i el grup de balkan-rock de denúncia social de Dubioza Kolektiv i Alice Francis, que farà viatjar el públic a la dècada dels anys 20 amb el seu particular neo-swing ple de ritmes de rap i jazz. També hi serà el mític grup holandès Amsterdam Klezmer Band, que al llarg de vint anys ha actuat en els millors festivals del món.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]