El comitè d’empresa de Trablisa, empresa concessionària del servei de vigilància als controls de seguretat de l’aeroport del Prat, convocarà una vaga indefinida el 9 d’agost. Fonts del comitè han avançat a l’ACN que registraran la vaga dilluns que ve i recuperaran així l’aturada que volien fer aquest juliol i que al final van anul·lar. En aquell moment el comitè reclamava que es complissin tots els punts del laude dictat fa dos anys, especialment amb relació al plus de productivitat de 150 euros i als descansos reglamentaris.

Però la convocatòriano va prosperar perquè el sindicat USO havia denunciat el plus a l’Audiència espanyola, segons que va advertir Trablisa, i això la feia il·legal. Ara el comitè ha constatat que la denúncia no existeix.

Com que no hi ha cap impediment legal per a convocar una aturada, segons que apunta el comitè d’empresa, els treballadors seran cridats a la vaga pel 9 d’agost per a exigir que es respectin els punts del laude. En paral·lel, el comitè d’empresa ha anunciat que denunciarà Trablisa per haver forçat la desconvocatòria de la protesta del juliol amb arguments falsos.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.