El Tribunal de Slesvig-Holstein ha de decidir ben aviat si accepta l’euroordre del jutge Pablo Llarena per a lliurar el president Carles Puigdemont. Tanmateix, abans de definir-se, el tribunal ha fet una altra petició d’informació al Suprem espanyol. Segons que han confirmat els advocats de la defensa del president a VilaWeb, ha sol·licitat l’informe de l’ex-ministre d’Hisenda espanyol Cristóbal Montoro en què nega la malversació de fons públics en l’organització del primer d’octubre. El document fou un requeriment de Llarena, car Montoro va declarar en una entrevista a El Mundo que no s’havia gastat ‘ni un euro’ públic en el referèndum.

‘Jo no sé amb quins diners es van pagar les urnes dels xinesos del primer d’octubre, ni la manutenció de Puigdemont. Però sé que no fou amb diners públics’, va dir Montoro. La malversació és l’últim argument que resta a Llarena per a sostenir l’euroordre contra Puigdemont, perquè Slesvig-Holstein ha descartat unes quantes vegades el delicte de rebel·lió.

La petició del document l’ha feta la fiscalia alemanya, una volta el tribunal ha acceptat la petició de la defensa del president, que encapçalen els advocats Gonzalo Boye i Jaume Alonso Cuevillas.

El tribunal encara la fase final de la resolució de l’euroordre de Llarena per al lliurament de Puigdemont. La fiscalia ja ha formulat la petició d’extradició per rebel·lió i malversació, però els tres jutges de tribunal alemany que ha de prendre la decisió han dit dues vegades que no hi veuen motiu d’extradició per rebel·lió, i així mateix han descartat la imposició de la presó preventiva a Puigdemont. Encara es manté oberta la possibilitat del lliurament per malversació, tot i que el tribunal hi ha posat moltes reserves. Ara ha demanat aquest document de Montoro que, per a la defensa, és una prova concloent que no hi va haver cap mena de malversació de diners públics en el referèndum.

Més informació:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb