Featured Video Play Icon

El programa ‘30 minuts’ de TV3 va emetre ahir ‘Trànsit, menors transsexuals’, un documentari sobre casos d’infants que, de ben petits, expressen disconformitat amb el seu gènere. El reportatge va tenir un fort impacte i, un cop emès, es va obrir un debat a la xarxa per la publicació d’un comunicat en vídeo de Joves Trans Barcelona que responia i criticava l’enfocament que tenia el programa. ‘Ens van entrevistar, a Joves Trans de Barcelona, però no hi sortírem’, hi deien.

El vídeo era un pla fix de la boca d’un membre del col·lectiu que llegia el comunicat. S’hi queixava que el reportatge de TV3  invisibilitzava la diversitat del col·lectiu trans i excloïa a molts d’ells de l’imaginari social, cosa que podia repercutir negativament a les seves vides. ‘Aquest reportatge només mostra aquella part de la realitat que pot ser assimilada pel sistema; es mostren les vivències que són normatives en gairebé tot menys en el tema que es tracta: ser trans. I això fa que s’oblidi que hi ha persones trans que no volem o podem hormonar-nos; que hi ha trans que no som heteros, que no som homes o dones, que no sempre ens identifiquem de la mateixa manera, que no tenim la capacitat i no volem aguantar des de fora que ens diguin que som trans o no’, hi explicava.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb