La tertúlia proscrita

Els anys de presó d’Otegi no són responsabilitat només d’un grup de jutges corruptes

  • «Sense l'acompanyament mediàtic i polític, de justificació d'allò que és injustificable, una condemna tan aberrant com la que han tingut els presos de Bateragune hauria estat difícil»

VilaWeb

El 16 d’octubre de 2009, la Guàrdia Civil va detenir Arnaldo Otegi per ordre del jutge Baltasar Garzón. Potser el gran públic encara no n’era conscient, aleshores, però entre els polítics i els periodistes era sabut que Otegi i els altres detinguts en l’operació Bateragune intentaven que ETA deixés les armes. Per aquesta raó, l’operació va causar una gran sorpresa. Després en veuríem de molt més grosses, que es van rematar amb la negativa de l’estat espanyol a negociar sobre el lliurament de les armes, ni tan sols quan l’estat francès va decidir de jugar-hi. Si no m’equivoque, el d’ETA és l’únic cas al món en què un grup armat vol deixar les armes i l’estat que l’ha sofert no fa res per aconseguir-ho.

Otegi va ser detingut el 2009. El 2011 l’Audiència Nacional espanyola el va condemnar, considerant-lo el cap d’ETA, malgrat els històrics pronunciaments públics que ell havia fet dient que calia posar fi a la violència al País Basc. El 2014, el Tribunal Suprem va rectificar a mitges dient que no era el cap d’ETA però sí membre d’ETA, però quatre anys després el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg va desfer el muntatge i va dictaminar que el judici no havia estat just. Onze mesos després de la sentència del TEDH, ahir, finalment, el Tribunal Suprem va anul·lar la condemna, acatant la decisió d’Estrasburg.

És veritat, la condemna va ser dictada per una justícia corrupta, la qual avui ja no cal desemmascarar més. Però la responsabilitat que Arnaldo Otegi, Rafael Díez Usabiaga, Arkaitz Rodríguez Torres, Sonia Jacinto Garcia i Miren Zabaleta Tellería hagen passat uns anys a la presó que no mereixien no és únicament dels togats. I això és important de fer-ho avinent, també per la comparança amb el que passa i passarà amb el judici als presos polítics catalans.

Hi ha una responsabilitat política, també, de tots els qui van incitar la decisió, sabent les coses que sabien. Polítics que, tot i saber que Otegi treballava per eradicar la violència d’ETA, o bé van aplaudir la decisió del tribunal o bé no es van atrevir a criticar-la, per por. I hi ha una responsabilitat mediàtica, també, per la manera com els mitjans espanyols van construir un relat que s’ha enfonsat com un castell de cartes.

Prenem com a exemple el diari El País, òrgan oficiós del deep state. El dia de la detenció, la seua crònica començava dient: ‘Baltasar Garzón va rebentar ahir el darrer intent de reunir les restes de l’esquerra abertzale’. La frase, com és construïda i què diu, serviria de model per a un bon manual de la manipulació periodística. Ací tenim l’heroi Garzón rebentant, quin verb!, les restes de… Sovint els titulars periodístics envelleixen malament, però en aquest cas, deu anys després, és molt interessant constatar com Garzón vagareja perdut per l’espai sideral mentre que ‘les darreres restes de l’esquerra abertzale’ han obtingut el millor resultat electoral de la seua història.

Quan l’Audiència Nacional espanyola va condemnar Otegi, el text d’El País va ser encara més intencionat. Començava dient: ‘L’Audiència Nacional ha desmuntat les tesis pacifistes del líder de Batasuna i ha decidit de condemnar-lo a deu anys de presó’. Com si res. El diari madrileny sostenia que, durant el judici, Otegi havia manifestat ‘una tèbia desvinculació de la banda terrorista’ però que el tribunal s’havia decantat pels arguments del fiscal Vicente González Mota, responsable fa poc del cas Sandro Rosell i, per tant, també dels anys a la presó que l’ex-president del Barça ha passat abans que li retirassen l’acusació. Novament, vist amb la perspectiva dels anys, aquesta qualificació de ‘tèbia’ pel que fa a la desvinculació d’Otegi amb ETA, vist el paper que el dirigent abertzale ha tingut en la seua desaparició, fa quedar en molt mal lloc els gasetillers.

No es pot deixar de banda que, sense aquesta mena d’acompanyament mediàtic i polític, de justificació d’allò que és injustificable, una condemna tan aberrant com la que han tingut els presos de Bateragune hauria estat difícil.

Però no tan sols això: si encara no n’havíem vist prou, fins i tot la manera com el Suprem ha donat per resolt el tema, ahir, fa sospitar i, novament, posa de relleu que a l’estat espanyol els tribunals fan política. Mirem la seqüència. L’anul·lació de la sentència, que anul·la la pena de presó –inevitablement, ja complerta– però també la inhabilitació per a càrrec públic, ha arribat vint mesos tard. Just després de les eleccions basques que eren previstes a l’octubre però que Urkullu va tenir molta pressa d’avançar. A l’octubre, Arnaldo Otegi hauria estat un formidable competidor de l’actual lehendakari…

PS. Hi ha qui, en vista de tot plegat, reacciona amb desesperació –allò que fan el que volen però mai no passa res. Però sí que passa. El deteriorament de l’estat espanyol és persistent, visiblement persistent, des del 2009. I fets com aquest consoliden el rebuig, sense matisos, al règim d’una part important de la població, sobretot als Països Catalans i al País Basc. Però més encara i millor: aquesta sensació que ells, malgrat tot, poden fer com volen, al final fa créixer en una part de la població allò que alguns antiimperialistes africans definien com ‘l’exigència de la descortesia’: cap respecte, mai més, ni cap reverència, ni a l’estructura de poder que permet de fer això ni a les persones que, aprofitant-se d’aquesta estructura de poder, fereixen ciutadans de la manera com van ferir Otegi, i com fereixen avui els presos polítics catalans i els exiliats. No tan sols ja sabem que no ‘són els nostres’ sinó que ara sabem que ‘són contra nosaltres’. I aquest és un pas endavant en la consciència col·lectiva que, en la mesura que arriba a ser multitudinari, acaba essent decisiu quan arriba el moment de l’enfrontament final.

PS2. Tot just acabat l’editorial, s’ha sabut la mort de Joan Mari Torrealdai, figura clau de la cultura basca i president en el seu moment d’Egunkaria. Torrealdai va sofrir tortures infames quan van tancar el diari, en un altre procés de la vergonya portat a terme per la justícia espanyola. La defensa de la llibertat de premsa, per desgràcia, sol necessitar herois, gent que sense cercar-ho es veu forçada a donar de si més del que és just i raonable. Joan Mari figura en aquesta llista d’honor i per això tindrà sempre el meu reconeixement.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Almar
Josep Almar
31.07.2020  ·  22:26

De veritat no hi han camins x inhabilitar tota la cúpula judicial? CGPJ, TC, SUPREM, no poden ser portats a instàncies internacionals, davant l’evidència que prenen decisions contra Dret?

Josep Usó
Josep Usó
31.07.2020  ·  22:46

No són només els jutges. Quan es mira més de prop, resulta que els jutges, els jutges que arriben allà on han d’arribar, són familiars de la resta d’alts funcionaris de l’estat. O parents d’alts militars. O són dels qui manen o són aspirants a ser-ho. Com els responsables d’allò que ells anomenen mitjans de comunicació. El que no puc entendre és com encara hi ha persones intel·ligents que es creuen allò de l’estat de dret i totes aquelles històries. Ja fa temps que ni tan sols pretenen aparentar que ho són, un estat de dret.

Berta Carulla
Berta Carulla
31.07.2020  ·  22:52

Diferent és Navarra, bascons autèntics. Els de l’anomenat país basc en canvi, avui ho ha demostrat novament el seu president, van pel seu interès només. Són els més espanyols de tots, de fet espanya va nèixer en aquell indret.

Avui no llegiré el seu editorial benvolgut Vicent.

Francesc Torres
Francesc Torres
01.08.2020  ·  00:22

I ara que? Qui li torna 6 anys de la seva vida a l’Otegui??
De veritat que a l’estat espanyol i al jutge que el va comdemnar no els hi passarà res??? No m’ho puc creure!!
Aquesta es la justícia europea?? Que algun expert m’ho expliqui que jo soc un ignorant en la matèria

JORDI SERRA
JORDI SERRA
01.08.2020  ·  00:40

No és pas onze mesos després de la sentència del TEDH, sinó vint mesos després: des del 6 de novembre de 2018 al 31 de juliol de 2020…!!!

Daniel Mir
Daniel Mir
01.08.2020  ·  01:23

Espero, i confio del poble basc, que Otegui sigui el póxim Lehendakari. Seria la millor forma de fer-li justícia.

PAU BOLDU
PAU BOLDU
01.08.2020  ·  04:44

Urkullu i psoe, opus.dei i psoe, ibex35 i opus.dei, cope i opus.dei, pp i opus.dei son tot el mateix, la sagrada inquisición, per robar com cal, l’ordre establert per robar al poble. La democracia espanyola ha fet que les factures de lallum, aigua, gas, trlefon s’hagin multiplicat per 10, o sigui robar a tothom per enriquir 4 faines fins a limits descomunals, que ni franco havia permés. La justicia es opus.dei i la mafia opus.dei controla la justicia. Ja es hora de donar la llista complerta dels jutges del Supremo miembros dela mafia criminal del opus.dei

ramon Feixas
ramon Feixas
01.08.2020  ·  07:50

És ben cert que l’adoctrinament dels medis al servei dels que maneguen les institucions, de l’IBEX i la corrupció econòmica i cultural té el pes que es relata en l’editorial. Però hi ha quelcom que no engresca a dir per raons òbvies. És la connivència, en actiu o en passiu de polítics i lobies que tenen tractes entre ells en us de les quotes de poder que afecten al diner públic tant en el benestar del poble com en l’endeutament. Citar això és una esquixamenta similar a dir les coses tal com son sobre la monarquia quan encara criticar la monarquia era pecat o delicte a pesar de ser evident el que ha sortit i el que no ha sortit, donat que aquestes coses solen sortir quan ha passat el temps suficient com la innocència i pacisfismne d’Otegui que ara és reconegut però que molta gent té tant assimilada la doctrina que se li va donar que la creuran sempre i ho ensenyaran als seus descendents com Franco va ensenyar les bases sagrades que havia d’incloure la interpretació de la constitució. El totaslitarisme dels imperis, encara que siguin ferralla saben piconar pel pes que tenen, com que sempre han maltractat fins a l’extrem als seus vençust, maltracten amb desesperació perquè no els hi rebotin maltractes, ja que el que menys poden entendre és que Otegui (….)no tinguiik set de venjança, quelcom que el(s) qualifica com un gran actiu cultural.La tendència basada en la por i en la seguretat de posar-se a favor de l poder té una importància cabdal en les modes culturals i els seu poder seleccionador.

Albert Miret
Albert Miret
01.08.2020  ·  07:53

Fins quan pensen suportar els espanyols aquesta màfia versió opus dei instal·lada al poder inquisitorial espanyol? Veure com tot un país és extorquit un dia darrere l’altre per les restes de nazisme i de feixisme transformats en la pitjor màfia que queda a Europa aliada en estreta col·laboració amb el que en queda de la paràsita església catòlica de sempre ara ja en un estat de pederàstia i de depravació absoluts, és un insult diari a la intel·ligència de tot un poble. Ni la “unidad de españa”, ni cap altre dels ridículs paradigmes del vodevil espanyol seria creïble avui en una societat evolucionada. Espanya ja ha tornat a quedar apartada per enèsima vegada del progrés europeu, i és tan sols un negoci de la màfia extractiva més perversa del món, que ja només pot resistir gràcies a l’omertà i l’acceptació i sovint connivència de tot un poble greument malalt amb una alta societat espanyola assassina, que viu de xarrupar les darreres gotes de sang del cadàver espanyol.

Josu Elorduy
Josu Elorduy
01.08.2020  ·  07:57

20 meses.

El TS cuánto me recuerda al TOP del siniestro Franquismo.
Horas para llevar a efecto los “afinamientos” de la fiscalia para reprimir a los presos políticos catalanes. 20 meses para hacer efectiva la anulación de la sentencia del TEDH y por consiguiente, 20 meses más de “ilegitima” incautación del derecho a ser candidato en unas elecciones al ciudadano Otegui.

Jaume Bosch
Jaume Bosch
01.08.2020  ·  08:05
Jaume Jose
Jaume Jose
01.08.2020  ·  08:12

El Tribunal Suprem espanyol ha menyspreat als espanyols bascos que no han pogut votar a Otegi, tot i que el TS sabie el resultat de la sentència d’Estrasburg. El TS ha esperat a rehabilitar a Arnaldo Otegi a després de les eleccions.

Antonio Arteaga
Antonio Arteaga
01.08.2020  ·  09:03

Mentre els jutges prevaricadors se sàpiguen impunes continuaran igual. Cal que la justícia europea pugui castigar els jutges corruptes com a mínim amb la inhabilitació.

Joan Cuscó
Joan Cuscó
01.08.2020  ·  09:16

Precisament l’Urkullu ahir va ser molt solidari i responsable oi?

Gerard Palacín
Gerard Palacín
01.08.2020  ·  09:28

Encara estic trasbalsat per la lectura del cas Otegui. Les clavegueres de l’estt funcionen, la justícia n’és un dels principals components. Un cas com aquest hauria de portar a que Lesmes mlogués el cul i deixés de fer el llèpol del poder. En primer lloc, hauria de sortir a demanar disculpes a Otegui a els demés perjudicats. En segon lloc hauria d’obrir un expedient per determinar les responsabilitats dels fiscals assilvestrats, dels jutges que la llei se’ls en fot, i la manera de fer-ho segurament passaria en demanar a un tribunal europeu que ens fes el favor de presidir aquest Tribunal.
De moment, molts d’aquest fiscals i magistrats haurien d’anar a presó preventiva. Que tal Lesmes, s’hi veu capaç? Altrament sempre pot pelgar, això sí, primer demani perdó als afectats i a tots els espanyols pels desmans de la justícia.

Pep Agulló
Pep Agulló
01.08.2020  ·  09:31

ODI A L’ENEMIC…

És cert que sense l’acompanyament mediátic, polític i diria, social, les aberracions dels tribunals inquisitorials espanyols no ho haguessin tingut tan fàcil. Les conclusions del PS. Són molt importants. No deixar que la impotència s’estanqui i ens modeli el pensament. Aquesta ràbia que ens atien cada dia l’hem de transformar en consciència de la voluntat de guanyar la llibertat. I això passa per conjurar-se cada dia contra l’enemic.

PS.Berta Carulla. 1/EuskalHerria, Països catalans; s’entén?. 2/ confondre ciutadania amb classe política, un error o mala fe.

Rubén Cruz
Rubén Cruz
01.08.2020  ·  09:43

Començo a estar fart que s’ens obrin les comportes del racó dels gemecs per desfogar-nos, a nosaltres, lectors sensibilitzats contra el virus de la inhumana injustícia.
Ni tan sols els afectats fan cap gest de protesta política. Això sí, llurs equips jurídics (de tots els presos polítics que hi ha al món hispànic) estaran a hores d’ara redactant un encertadíssim i ple de raons i de veritats un recurs davant de la instància més veneranda en matèria de Drets Humans que mai cap Església (catòlica, evangèlica, heavy metal, sintoista o neandertal-affarensis) hagi parit.
… …
Les preguntes que ens fem en aquest racó tenen resposta? Perquè començo a pensar que no, mentre que no se les facin seves els directament implicats… Per fer tertúlia ja hi haurà temps.

Josep Salart
Josep Salart
01.08.2020  ·  09:47

Em sumo al comentari de la Berta.

Si un terrorista és una persona que provoca terror, pel que fa a nosaltres, haurem d’anar a trobar terroristes als jutjats que empresonen a gent inocent, als monarques que ho recolzen i a la cúpula de l’organització terrorista, l’ IBEX i les seves xarxes subvencionades, des de masmedia (incloent al tertulià-terrorista habitual), passant per l’exèrcit i partits polítics diversos.

Més terror el podem trobar en un Tribunal que tarda anys i anys a resoldre casos que s’hauríen de resoldre en dies. Aqui rau l’alegria dels amos de la finca, que saben que no els donaran la raó, però que passaran 5 anys i això els recargola d’alegría. Naturalment s’ho fan perdonar per deunostresenyor cada dia a les 9 del matí.

Avui hem de parlar tambe dels diners, que espero que no arribin des d’Europa, i que els terroristes que parlàvem abans, ja els esperen. Tant debo els nostres eurodiputats, a partir d’avui, comencin els discursos al Parlament Europeu d’una forma menys convencional. Per exemple m’imagino la Clara Ponsatí començant:

“”” avui des d’aquesta tribuna del Parlament Europeu em dirigeixo als ciutadants alemans, holandesos i demés per advertir-los que els seus impostos estan a punt de anar de camí cap a españa per traficar amb armes…..”

… i mentre tant si algú encara te compte obert en alguna organització terrorista española, si us plau, que no ho cancel.li, però si que li caigui la cara de vergonya, que la doble moral no el deixi dormir i que la seva consciència no li recordiels presos catalans.

David Mascarella
David Mascarella
01.08.2020  ·  10:36

Fer tertúlia, repetint la queixa diàriament. Suposo positivament , sense afirmar, que això és el què s’insinua a l’editorial: ‘PS. Hi ha qui, en vista de tot plegat, reacciona amb desesperació –allò que fan el que volen però mai no passa res. Però sí que passa. El deteriorament de l’estat espanyol és persistent, visiblement persistent, des del 2009. I fets com aquest consoliden el rebuig, sense matisos, al règim d’una part important de la població, sobretot als Països Catalans i al País Basc.

Però més encara i millor: No tan sols ja sabem que no ‘són els nostres’ sinó que ara sabem que ‘són contra nosaltres’. I aquest és un pas endavant en la consciència col•lectiva que, en la mesura que arriba a ser multitudinari, acaba essent decisiu quan arriba el moment de l’enfrontament final.’

Té relació amb el diàleg que proposava Otegui per tancar el conflicte armat? El condemnen en contra de tots els principis democràtics, a la seva manera de segles. Això és un’ pas endavant en la consciència col·lectiva’ i comporta un “eixamplament de la base”? el plantejament sostingut d’un diàleg que l’estat no pot acceptar també té el mateix efecte de pas endavant? o no? segons qui el plantegi. Ja ho decidiran els “pretesament purs “….

Amèrica Planas
Amèrica Planas
01.08.2020  ·  11:21

El poble s’ha de bellugar. Necesitem liders que ens moguin bé. O, estan tots a la presó ?
La joventut que pensa s’está retirant, sols, per no saber res d’aquesta colla de gent que ens mana. Estan decebuts.

José Luis Roma
José Luis Roma
01.08.2020  ·  11:47

Es vergonyós! No diré res més, paraules.. paraules, lletres.. a mès de la justicia del TEDH, s’hauria de ajustar comptes amb, el gobierno español, la justicia Ñ, i per descomptat el puto rei d’ells.. però això no éls interesa amb tal de mantenir el status i continuant reprimint els pobles que no es sotmeten.
Em de donar un pas endavant, però molt ferma! Visca Catalunya lliure!

Llorenç Marquès
Llorenç Marquès
01.08.2020  ·  11:50

He llegit poc a poc, tot l’editorial, i tot i que es veritat lo que s’hi diu, he quedat molt decebut, per que no es va a l’èsca del pecat,,,, en lloc fan referencia a la plenipotènt i intocable GC, que son a qui totes i tots els seus adoren i volen fer contents, no es diu, -crec que tot hi saber-ho-, que moltes coses es fan per acontentar aquest a la cúpula i bona part d’aquest cos armat.

Ara Otegui ja es al carrer i net de una falsa culpa, però els mesos o anys de presó ja no els hi treu ningú, si Espanya el te de indemnitzar, ho pagarem tots els contribuents, però aquells que ho manen tot i el volien amb venjança tancat uns anys, ho han aconseguit, i sàdicament estan satisfets.

Aquesta manera de procedir en un Estat on qui mana no es qui fa veure que governa, o qui governa mai es sortirà de lo marcat i demanat per qui mana, “Ni ponemos ni quitamos penas” recorden?, es tal aberració democràtica, que pots arribar a pensar que voler ser democràtic no serveix per a res més que per a perjudicar-te.

Aquí mana “qui la te més grossa”, com a la selva, i es de molt rucs o innocents, voler entrar o viure en aquesta selva, sense estar degudament armats…..i no només de raons..

Si quant feu un article o editorial i no aneu al pinyol de la cosa, i en feu oblid, demostreu o que hi ha por, o que es vol encobrir, per que es molt evident que si be no es només culpa de la judicatura espanyola rancia, també es molt cert que a banda dels mitjans mediàtics i polítics, i ha darrera un monstre verd més gran i amb molt de poder sense cap ètica humanitària…..com s’ha pogut veure en infinitats de ocasions….

Otegui com el nostres presos va estar i estan en presó per acontentar la venjánça sàdica de una gent armada o no…i això cal dir-ho amb noms concrets…cosa que no he llegit….

Michael Tornabells
Michael Tornabells
01.08.2020  ·  11:57

Quina merda de pais que es espanya….collons

Jaume Ródenas
Jaume Ródenas
01.08.2020  ·  12:03

I de veritat que amb aquesta gent que retorça la justícia seguint els seus interessos i/o els del seus amics de corda, de de bo que amb tots ells s’ha d’anar seguint el seu joc ? Amb tants miraments ? Potser caldria tirar pel dret, no ?

Joan BOADA
Joan BOADA
01.08.2020  ·  12:24

La mafia juridica española, encara mes coberta de merda, estan en el seu medi natural…..

José-Luis Malagarriga
José-Luis Malagarriga
01.08.2020  ·  12:26

Doncs podries comentar el titular “periodìstic” de La Voz de Galicia insinuant que la sentència del TEDH respon a una maniobra legal d’ Arnaldo Otegui. Espanya es irreformable. Cal trencar amb tots els estaments de l’ estat i marxar. Es urgent.

Rafael Benavent
Rafael Benavent
01.08.2020  ·  13:21

Tanta injustícia clama al cel. Estic amb Francesc Torres (a les 00’22). Increïble però cert. Qui els rescabalarà? Espanya? Com als nostres presos polítics: Quant de dolor, injust, infringit, a ells i a les seues famílies! I ala societat! Quanta perversitat sosté i està disposada a perpretar la seua Unitat Pàtria? Quant de mèrit (“demèrit”) acumula per ser estimada per nosaltres! Què benguanyada serà nostra alegria el dia que per mai més ens puga dominar fet-nos part seua obligada! És que no hi ha cap veu, al seua banda, que se’n desmarque? A què anomenen, ells, honor i hidalguia?. Quan ara i adés, des de fa anys, reiterem nostres massives protestes, s’han preguntat mai, ni els passa pel pensament preguntar-se, PER QUÈ SERÀ? Arribat el moment, que arribarà, quin estropici, quin espectacle serà vore caure bèstia tan grossa, tan cínicament auto-enlairada! A tots els PRESOS POLÍTCS, gràcies pel vostre testimoni. Les vostres paraules, el vostre taranà pacífic, assenyat, la causa per la qual sou condemnats, no restarà sense fruïts. Vore-vos en les poques imatges que ens arriben, ens reafirmen i ens encoratgen-

Maria Terré
Maria Terré
01.08.2020  ·  14:10

Com és que Bildu, partit del què Otegui n’és Secretari General, no va votar el Suplicatori de la LAURA BORRÀS?
“Ahí lo dejo!!!!”

Roser Caminals
Roser Caminals
01.08.2020  ·  16:00

Apart de desfogar-nos, treguem conclusions pertinents al cas català.
L’empresonament de polítics bascos i catalans no respon tan sols al desig de venjança, sinó al càlcul que mentrestant l’independentisme es refredi. A Euskadi s’ha aconseguit amb un pacte fiscal favorable que no existeix a Catalunya. Veurem què passarà si es presenta l’Otegi.
Els nostres presos fa tres anys que compleixen condemna. Si no volem que siguin inútils, ens hem d’assegurar que l’independentisme segueix viu quan siguin alliberats. Els veredictes d’Estrasburg han de servir de catalitzador del procès. De fet, seria el moment perfecte per la ruptura.

Juan Martin ALEGRIA
Juan Martin ALEGRIA
01.08.2020  ·  16:13

En resposta a Maria Terré.

Per la mateixa raó que ERC, la CUP i BNG.

Són partits polítics i els partits polítics competeixen entre ells. Els principis, les ideologies que defenen els partits polítics tenen caducitat de quatre setmanes, entre el començament de la campanya electoral i el dia de la “festa democràtica”.

Després, estratègies de competitivitat com en qualsevol empresa capitalista (en el bon sentit del terme).

A l’elector ciutadà que li donin til·la.

Fins a la pròxima “festa democràtica”.

Josep Ramon Noy
Josep Ramon Noy
01.08.2020  ·  16:59

L’estat espanyol juga descaradament als fets consumats:”primero se ejecuta al reo y luego se instruye la causa”, diu el manual de la justicia de Peralvilla….made in Spain! La justícia espanyola es dedica a passar-se per l’ullera les regles de la justícia espanyola! Això té un nom: tirania judicial. I per fer-ho millor compten amb la inestimable col·laboració de un premsa comprada i corrupta, com és el cas del Pais referent a Otegi, sense oblidar-nos de El Mundo, La Razon, i altres esmbruta- papers de tots coneguts, més les televisions i les emissores de radio; visca! I així es triguen onze mesos a complir una sentència del TEDH; perquè no es compleix l’endemà?? S’en diu PREVARICACIÓ! Quan tardaran a complir la sentència del TJUE referent al cas Junqueras?? UUUUUUUHH! com deia el germà llop….Però tranquils: a cada porc li arriba el dia de la matança! quines botifarres farem més maques!

Francesc Fortian
Francesc Fortian
01.08.2020  ·  18:00

El problema de Espanya no es només la corona, ni la judicatura, ni la GC, ni els polítics, ni els militars, ni les 400 famílies. El problema es també la falta de cultura política del poble, la alienació de generacions que ha impedit tenir un poble preparat i capaç de sortir dels bars i les tele merdes i veure més enllà dels seus nassos.
Actualment som presoners del mass media estatal que aliena les ments de tots nosaltres amb una intoxicació constant, creant una falsa sensació de benestar social, quan en realitat estem en portes d’una recessió que ensorrarà el país per molts anys. Això si, ells, la classe dominant, ja tenen el racó fet i ben protegit.
Espanya no te remei, i Catalunya només serà capaç de sortir-se’n si es independent, junts tots al desastre.

Lluí Mor
Lluí Mor
01.08.2020  ·  18:10

A Marchena, Lamela, Llarena, Felipe, Pedro i otros muñecos,…” Vosaltres ens reprimiu i empresoneu, però nosaltres ús fiquem un mirall davant del món i, la cara ja ús comença a caure a troços i la vostra economia -ho sabeu- s’esta enfonsant.

JORDI PIGRAU
JORDI PIGRAU
01.08.2020  ·  19:24

també la inhabilitació per a càrrec públic, ha arribat vint mesos tard. Just després de les eleccions basques que eren previstes a l’octubre però que Urkullu va tenir molta pressa d’avançar. A l’octubre, Arnaldo Otegi hauria estat un formidable competidor de l’actual lehendakari…

Si, abans el PNB semblava Independentista(Abans, ara es un dels puntals més ferms de la ‘monarquia bananera’

Evidentment i aquí es on es veu realment quins son els partits ‘botiflers’.Fiqueu-vos amb qui us heu de ficar i deixeu tranquils als que van de ‘bona fe'(No diré noms..)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any