El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha reconegut la protecció laboral europea dels interins i ha oberta la porta a que es puguin crear places fixes o a donar indemnitzacions. Arran d’una pregunta prejudicial de diversos tribunals espanyols, el TJUE ha conclòs que els empleats interins estan emparats per la normativa europea laboral encara que hagin consentit lliurement la renovació consecutiva d’aquests tipus de contractes. És a dir, que es pot considerar abusiva.

Així, ha dictaminat que els tribunals espanyols han de trobar ‘mesures efectives’ per acabar amb l’ús abusiu de contractes d’interinitat en l’administració pública. Tot i això, l’alt tribunal amb seu a Luxemburg deixa en mans dels tribunals espanyols decidir quines mesures s’han d’adoptar per compensar aquests treballadors. Així, ara hauran de ser els tribunals de l’estat espanyol els que diguin si, en els casos que tenen entre mans, s’han de fer fixes als interins que hagin acumulat renovacions, si s’han d’obrir processos selectius per donar places definitives o bé donar indemnitzacions equivalents a les d’acomiadaments improcedents.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb