La sala penal del Tribunal Suprem espanyol ha habilitat el mes d’agost perquè les parts personades en la causa contra l’1-O i la declaració d’independència puguin presentar els escrits que considerin pertinents. D’aquesta manera, el TS vol agilitzar el procediment perquè la causa pugui arriba a judici com més aviat millor. Cal recordar que nou dels vint-i-cinc processats són a la presó.

El Tribunal Suprem engega els mecanismes legals establerts en la Llei Orgànica del Poder Judicial, en la Llei d’Enjudiciament Criminal i en la Llei d’Enjudiciament Civil per evitar que la causa romangui paralitzada durant aquest mes, com sol ser habitualment, perquè es considera inhàbil. Segons que han informat fonts de l’alt tribunal a Europa Press, amb això es pretén que la causa estigui llesta a la tardor per a poder celebrar la vista oral.

D’altra banda, la sala presidida pel magistrat Manuel Marchena, que serà el ponent de les resolucions que es dictin, i formada per Andrés Martínez, Juan Ramón Berdugo, Luciano Varela i Antonio del Moral han donat dos dies de termini a totes les parts perquè informin sobre el seu posicionament envers la petició de llibertat presentada per Junqueras, Bassa, Forcadell, Cuixart, Sànchez, Romeva, Turull, Rull i Forn

La causa es troba ara mateix en la fase intermèdia, que és la compresa entre la conclusió de la instrucció i l’acte d’obertura de judici oral.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb