La sala del 61 del Tribunal Suprem espanyol ha qualificat d”inacceptable’ el missatge de WhatsApp del portaveu del PP al senat espanyol, Ignacio Cosidó, en què es vantava d’haver-se assegurat el control ‘des del darrere’ del judici de l’1-O amb l’elecció del jutge Manuel Marchena com a ponent del tribunal. El Suprem refusa totes les recusacions dels presos polítics per falta d’imparcialitat i diu que les paraules de Cosidó el ‘retraten’ només a ell i que no són motiu per a apartar Marchena.

‘És cert que en la imparcialitat subjectiva les aparences són importants’, diu el Suprem en una interlocutòria. ‘Marchena no ha dit ni fet res que pugui afectar la seva aparença d’imparcialitat. Per això, no existeix cap dada que reveli que aquest magistrat tingui interès directe o indirecte en el plet o causa’, continua.

El Suprem també critica Cosidó: ‘Desconeix el funcionament de l’administració de justícia’ i que demostra una ‘ineptitud d’arrel per a conèixer-la per falta dels elements bàsics de la separació de poders’.

Aquesta sala la formen el president del Suprem, Carlos Lesmes; els presidents de les cinc sales del tribunal; i els magistrats més veterans i més novells de cadascuna.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb