creixement

L’informe del raonador del ciutadà del 2018 reflecteix l’encariment de l’habitatge de lloguer com un dels problemes més importants d’avui. S’han recollit 79 queixes, prop de la meitat per augment de la mensualitat. De la vuitantena de queixes rebudes l’any passat, 37 responen a l’augment del preu del lloguer. La majoria, a les parròquies centrals. A Andorra la Vella, dotze augments s’han situat per sobre del 40%, sis dels quals per sobre del 70%, els casos més extrems. Altres queixes fan referència a l’augment d’allò que es cobra de despeses, rescissions de contracte i la no devolució del dipòsit. El raonador va obrir una investigació a partir de l’octubre per a avaluar les queixes reflectides al carrer i als mitjans. L’única parròquia on no s’ha registrat cap expedient és Sant Julià. L’informe del 2018 mostra l’obertura de 340 expedients.

A banda de la qüestió de l’habitatge, les consultes i reclamacions més nombroses corresponen a l’administració general, amb qüestions com renovacions de residència, sancions i facturacions de serveis, i el sector social, en què destaquen qüestions relatives a la CASS i els ajuts del Ministeri d’Afers Socials.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.