El Parlament Europeu ha aprovat el seu informe anual sobre la política europea de Competència per 500 vots a favor, 137 en contra i 73 abstencions. Entre les esmenes, la cambra ha aprovat una del parlamentari de CDC Ramon Tremosa, que reclama a la Comissió Europea que investigui si hi ha relació entre la presència d’ex-ministres en els consells d’administració de les grans empreses energètiques i l’existència de pràctiques oligopolístiques per part de les mateixes.

Ara la Comissió Europea s’encarregarà de considerar l’esmena, fet molt probable si ens acollim als darrers informes. L’existència de portes giratòries és motiu de polèmica a l’estat espanyol, per un possible favoritisme cap a les grans empreses del sector energètic per part d’ex-ministres que passen a formar part dels seus consells. Aquest reportatge de El Mundo repassa alguns noms, com els de Josep Borrell (Abengoa), Ángel Acebes (Iberdrola), Ángeles Amador (Red Eléctrica), Miguel Boyer (Red Eléctrica), Joan Majó (Endesa) o Elena Salgado (Endesa). Al mateix temps, el preu de l’energia a l’estat espanyol és el segon més elevat de la UE, per darrere de Xipre, en bona part atribuïble a regulacions governamentals que en fixen els preus.

Tremosa s’ha mostrat satisfet per l’aprovació d’aquest text i ha assenyalat que significa ‘una reprovació del capitalisme castís que han promogut durant dècades PP i PSOE des del govern de l’estat espanyol’.

‘L’existència de portes giratòries ha estat motiu de polèmica a l’estat espanyol, per causa d’un possible favoritisme cap a les grans empreses del sector energètic per part d’ex-ministres que passen a formar part dels seus consells d’administració’, ha afegit.

 

 

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb