La ministra espanyola d’Afers exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya, ultima canvis en l’estructura del seu departament, que tindrà previsiblement una Secretaria d’Estat dedicada exclusivament a Cooperació i mantindrà i reforçarà la d’España Global, l’organisme que impulsa campanyes contra l’independentisme. Posarà sota l’àmbit d’aquesta secretaria l’Oficina d’Informació Diplomàtica (OID) i una nova direcció general destinada a la diplomàcia econòmica. Les Secretaries d’Estat continuaran sent quatre, perquè la Secretaria d’Estat d’Afers exteriors assumirà també Iberoamèrica. La quarta serà la dedicada a la UE.

El nou organigrama, per tant, dóna més pes a España Global perquè posa sota la seva òrbita la comunicació pública, coneguda habitualment com a OID. Exteriors ja compta amb una Direcció General de Relacions Econòmiques Internacionals, però fins ara està adscrita a la Secretaria d’Estat d’Afers exteriors.

Així ho ha avançat ‘The Diplomat in Spain’ i ha pogut confirmar l’agència Europa Press. La nova estructura, que ja s’ha donat a conèixer als alts càrrecs del Ministeri espanyol, s’aprovarà, en principi, en el Consell de Ministres de dimarts, però és probable que els nomenaments encara triguin una mica més.

De moment encara no es coneix si l’actual secretària d’estat espanyola per a l’España Global, Irene Lozano, seguirà al capdavant de l’organisme. Ella mateixa ha declarat tenir ‘zero’ indicis sobre si seguirà o no en el seu càrrec actual.

Irene Lozano, la intoxicadora global 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb