El portaveu del govern espanyol ha reaccionat amb cautela i precaució davant les filtracions que apunten que ETA es desarmarà definitivament el pròxim 8 d’abril i ha reiterat que el seu executiu no ha variat ‘ni un centímetre’ la seva posició des que va començar a treballar l’any 2011: ‘La nostra posició és que el que ha de fer ETA és desarmar-se i dissoldre’s’, ha apuntat.

Segons Méndez de Vigo, el president espanyol ha conegut la notícia durant el transcurs del consell de ministres, però per ara es tracta d’una filtració que ‘només diu que ETA farà’ un desarmament, però de moment l’organització terrorista no ha fet res. ‘Esperarem a veure el que diu el comunicat, veiem aquestes coses amb cautela i prudència ii després ja veurem que fa ETA’, ha dit. Segons el portaveu del govern espanyol, el que no pot fer el seu executiu és especular sobre ‘voluntats i desitjos d’una banda terrorista’, perquè encara no s’ha produït res. Méndez de Vigo ha fet aquestes manifestacions després que diversos mitjans han informat que l’organització anunciarà aquest divendres a través d’un comunicat el seu pla de desarmament i lliurament dels seus arsenals.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]