tarifes

El govern vol actualitzar les tarifes dels actes mèdics que finança la CASS amb la voluntat de premiar els actes intel·lectuals i la medicina que es basa en resultats. La idea del Ministeri de Salut és que el sistema de pagament que fa ara la CASS al SAAS, que es fa per cada activitat sanitària en concret, passi a convertir-se en un sistema de pagament per procés i per resultats.

L’objectiu principal és valorar l’eficiència i la qualitat de l’atenció dels professionals mèdics evitant proves innecessàries. Segons el Diari d’Andorra, aquest és un dels punts que inclou el pacte d’estat que el govern ha lliurat al PS i que els dies vinents farà arribar també a Tercera Via.

El document marca les línies principals que s’han de desenvolupar amb l’objectiu d’aconseguir la sostenibilitat del sistema de salut públic, alhora que fixa els compromisos de l’executiu amb els signataris per mantenir-los informats dels canvis i dels avenços en aquesta matèria. El document també inclou la necessitat de regular quines prestacions seran finançades públicament, a més de qui pot fer o prescriure una determinada prestació. També s’haurà d’indicar on es pot fer i sota quina indicació serà finançada.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb