El Fòrum Gastronòmic de Girona 2017 serà el més gran de la seva història

  • Presentat a Barcelona, hi faltaven els representats institucionals del país

VilaWeb
Montserrat Serra
30.10.2017 - 22:00
Actualització: 31.10.2017 - 00:14

Ahir es va presentar a l’antiga fàbrica Estrella Damm de Barcelona el Fòrum Gastronòmic de Girona, que enguany es farà del 19 al 21 de novembre. L’acte era ple de cuiners i de petits productors de la indústria alimentària. Pep Palau, director del Fòrum Gastronòmic, no es referí en cap moment a la situació política del país, però en declaracions a VilaWeb va dir que el procés d’independència no havia pas alterat les expectatives de la fira gironina. Enguany el fòrum ha crescut més d’un 30% d’espai i, tres setmanes abans de la inauguració, ja s’hi han inscrit més de 250 empreses. Són majoritàriament catalanes, però també n’hi ha d’espanyoles, italianes, neerlandeses, franceses i belgues. Serà el fòrum gastronòmic més gran dels divuit anys d’història, ha remarcat. També va explicar que en alguns altres actes i fires més petites que organitza el fòrum, per exemple la Fira del Torró o la Fira del Formatge de la Seu d’Urgell, l’afluència de públic havia estat un èxit.

Palau va fer notar l’absència dels representants institucionals de la Generalitat, tot i ser-hi convidats. Efectivament, no hi van poder acudir, perquè a mig matí es va anar sabent que els consellers no havien anat a les conselleries, excepte un; que la presidenta del parlament desconvocava la reunió de la mesa i encara no se sabia on era el president Puigdemont.

Gastronomia sostenible i diversitat culinària
Tot i no deixar de créixer, la singularitat del Fòrum Gastronòmic és l’afany de fomentar els petits productors de tot l’àmbit alimentari i gastronòmic. I de fomentar també uns valors com ara la cuina sostenible i la diversitat culinària, que segons Pep Palau són els dos grans eixos temàtics que marquen l’edició.

El programa compta amb una notable representació de cuiners dels Països Catalans. A l’Auditori es podran veure tres matinals amb sessions consecutives: el diumenge els protagonistes seran els cuiners gironins Pere Planagumà (Rom), Xavier Franco (Les Magnòlies), Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas (Compartir), i Joan Carles Sánchez (Es Portal, Pals). Dilluns serà el torn de Sergi de Meià (Restaurant Sergi de Meià), Toni Romero (Suculent), Rafa Peña (Gresca), Víctor Quintillà (Lluerna), Artur Martínez (Capritx) i Albert Raurich (Dos Palillos). Dimarts, la nova cuina valenciana amb Vicente Patiño (Sati) i Kiko Moya (L’Escaleta), i la balear amb Felip Llufriu (Mon Restaurant) i Santi Taura (Dins). Per l’Auditori i els tallers també hi passaran Joan i Josep Roca (Celler de Can Roca), Paco Pérez (Miramar), Nandu Jubany (Can Jubany), Oriol Rovira (Els Casals), Marc Gascons (Els Tinars), Damian Allsop (Mimo d’en Damián), Lluís Costa (Vallflorida) i Rafa Zafra (Estimar).

Al programa no hi faltaran grans cuiners com ara Andoni Luis Aduriz (Mugaritz), Marcos Morán (Casa Gerardo), Paco Morales (Noor Restaurant), Rodrigo de la Calle (El Invernadero), Javier Olleros (Culler de Pau), Iago Pazos i Marcos Cerqueiro (Abastos), Ricard Camarena (Ricard Camarena Restaurant – Bombas Gens). I més cuiners internacionals com la brasilera Roberta Sudbrack (Sudtruck), l’eslovena Ana Roš (Hiša Franko), el londinenc Isaac Mchale (The Clove Club) i els italians Massimiliano Mascia (San Domenico), Massimo Spigaroli (Il Cavallino Bianco) i Paolo Lopriore (Il Portico).

Consulteu tota la programació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any