El Consell Valencià de Cultura (CVC) insta la Conselleria d’Educació a reintroduir mitjançant un ‘decret d’urgència’ l’assignatura d’Història de la Filosofia en segon de batxillerat el pròxim curs escolar 2017-2018.

Així consta en l”Informe sobre la situació de l’ensenyament de la Filosofia en ensenyaments mitjans’ aprovat en el ple celebrat per l’organisme consultiu aquest dilluns. El CVC ha donat llum verda al document després d’estudiar la qüestió plantejada per diversos col·lectius professionals davant diferents institucions, una d’elles aquesta entitat cultural.

El Consell Valencià de Cultura assenyala que ‘el problema el va crear la LOMQE’, en la qual desapareixia l’obligatorietat de la Filosofia en l’ESO i de la Història de la Filosofia a segon de batxillerat. Per al CVC, ‘mantindre la situació un any més perjudica els alumnes valencians i posa en perill l’assignatura mateixa’.

Més educació sexual

D’altra banda, en la sessió plenària també s’ha aprovat l”Informe sobre la salut i els drets sexuals’, que havia partit de la Comissió Jurídica i continua una línia de treball del CVC ‘molt pròpia en els últims anys, sobre comportaments que generen violència i agressions, en particular contra els col·lectius més vulnerables’, recorda la institució.

En les seves recomanacions, el document argumenta que la Conselleria d’Educació ‘hauria de regular un substancial increment dels horaris d’educació sexual en ensenyaments mitjans, de tal forma que es garantisquen, de forma efectiva, l’objectiu d’una verdadera educació sexual i proporcionar els mig necessaris per a açò’. En la mateixa línia, advoca perquè els pressupostos de les diferents administracions públiques incloguin partides suficients per a garantir el compliment dels drets sexuals.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]