El col·lectiu Dones i Cultura ha exigit la dimissió de Lluís Pasqual com a director del Teatre Lliure de Barcelona. La demanda arriba després que una de les actrius de la companyia del teatre denunciés a la xarxa el tracte despòtic de Pasqual a l’hora de treballar, especialment amb les dones. ‘A mi, el Lluís Pasqual m’ha cridat, m’ha ridiculitzat, m’ha posat en evidència, i l’he vist fer-ho impunement perquè “és un geni” , i els genis criden, els genis tracten malament a la gent’, explicava l’actriu de la Kompanyia Lliure Andrea Ros.

Ara, Dones i Cultura, formada per més de 800 professionals culturals, s’ha sumat a la denúncia de l’actriu i afirma el tracte vexatori i sistemàtic de l’actual director del Lliure cap als treballadors. El comunicat per demanar el cessament de Pasqual s’ha fet públic l’endemà que s’anunciés que el director serà en el càrrec dos anys més.

El comunicat també afirma que tothom coneixia les seves maneres de fer feina despòtiques, i que com a col·lectiu feminista no permetran que ‘es mantinguin en posicions de responsabilitat a persones que maltracten unes altres aprofitant la seva relació de poder’.

Els signants recorden al Patronat que les administracions que el conformen ‘tenen una responsabilitat amb la societat i amb els treballadors’. ‘Aquestes pràctiques abusives no només són contràries als drets laborals més bàsics, sinó també intolerables en democràcia’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.