Disfresses, balls, música, mofes, exageracions i, sobretot… molta festa. El Carnaval de Solsona ja és aquí, i aquest any celebra una data important: el seu cinquantè aniversari d’ençà que es va recuperar la festa en plena època franquista. Des del dijous 20 de febrer (Dijous Gras) i fins al dimecres 26 de febrer (Dimecres de Cendra), la capital de la comarca del Solsonès oferirà una programació ben extensa i variada que comptarà amb diverses propostes especials.

Era l’any 1971 quan el grup La Joventut Solsonina, encarregat d’organitzar activitats culturals a Solsona, va decidir recuperar el Carnaval. La festa, que ja feia anys que estava prohibida per part del règim franquista, va aconseguir tirar endavant amb el nom de Fiesta Mayor de Invierno. La capital de comarca del Solsonès va convertir-se en la primera ciutat de Catalunya en recuperar aquesta festivitat.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb