BCE

El Banc Central Europeu ha decidit mantenir intactes els tipus d’interès, de facilitat de crèdit i de dipòsit en el 0,00%, el 0,25% i el -0,40%, respectivament, fins a finals d’aquest any, i no fins passat l’estiu, com tenia previst.

Així, ajorna la pujada dels tipus d’interès fins a almenys el 2020. Segons ha anunciat la institució amb seu a Frankfurt en un comunicat avui, el BCE llançarà al setembre noves injeccions de liquiditat fins al març del 2021, cadascuna amb un venciment de dos anys.

Les noves operacions ‘ajudaran a preservar les condicions favorables dels préstecs bancaris’, segons l’entitat, i inclouran “incentius’ perquè les condicions de crèdit continuïn sent favorables.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb