BCE

El Banc Central Europeu ha decidit mantenir intactes els tipus d’interès, de facilitat de crèdit i de dipòsit en el 0,00%, el 0,25% i el -0,40%, respectivament, fins a finals d’aquest any, i no fins passat l’estiu, com tenia previst.

Així, ajorna la pujada dels tipus d’interès fins a almenys el 2020. Segons ha anunciat la institució amb seu a Frankfurt en un comunicat avui, el BCE llançarà al setembre noves injeccions de liquiditat fins al març del 2021, cadascuna amb un venciment de dos anys.

Les noves operacions ‘ajudaran a preservar les condicions favorables dels préstecs bancaris’, segons l’entitat, i inclouran “incentius’ perquè les condicions de crèdit continuïn sent favorables.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.