Fes-te subscriptor de VilaWeb

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros el mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n'hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots? Fes-te'n subscriptor ací.

VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport destinarà un total de 28,9 milions d’euros per a la reposició i renovació de llibres de text i material curricular per als centres educatius adherits al programa de banc de llibres Xarxa Llibres per al curs 2016-2017.

Del total de la quantia, 20.240.599 euros corresponen a la quantia que rebran els centres de titularitat de la Generalitat i els restants 8.709.654 euros corresponen a les subvencions que es concediran als centres privats concertats i a centres de titularitat de les corporacions locals del País Valencià, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Aquestes dotacions estan cofinançades pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport a través del programa de finançament de llibres de text i material didàctic.

Els centres docents que participen en aquesta convocatòria hauran de comunicar abans del 29 de juliol a la Conselleria, a través de l’aplicació Itaca, les seues necessitats en concepte de reposició i de renovació de llibres de text i material curricular per al curs 2016-17.

A més, tal com publica aquest divendres el Diari Oficial (DOCV) els centres sostinguts amb fons públics que no siguen de titularitat de la Generalitat hauran de sol·licitar abans del 29 de juliol les subvencions, complimentant la sol·licitud a través de l’Oficina Virtual per als Centres Educatius i presentant després aquesta sol·licitud i la documentació requerida en qualsevol de les dependències previstes a la Llei 30/1992 de Procediment Administratiu Comú.

La quantitat que es concedirà es determinarà en funció de les necessitats de reposició i renovació de llibres de text i material curricular comunicades pels centres, amb uns imports màxims en funció dels nivells educatius.

XEC LLIBRE

Així per als alumnes que cursin primer i segon de primària es concedirà un import màxim de 160 euros per cada alumne participant en el programa. Els centres educatius emetran un xec llibre nominatiu per import màxim de 160 euros que lliuraran a les famílies perquè puguin adquirir els llibres de text.

Aquest xec llibre serà emès pels centres i lliurat a les famílies amb la finalitat que puguin adquirir els llibres de text en aquelles llibreries o operadors que realitzen la venda al client final.

Per al cas dels centres on s’utilitzi material curricular d’elaboració pròpia, aquest material serà adquirit pels centres i justificat a l’administració mitjançant les corresponents factures.

En el cas dels Centres d’Acció Educativa Singular, Centres Rurals Agrupats o altres en els que per les seues circumstàncies es vegi dificultada l’obtenció de llibres de text per part de les famílies, el centre comprarà directament els materials d’aquest alumnat.

Pel que fa als alumnes de tercer a sisè de primària, la Conselleria dotarà als centres d’un import màxim que no podrà superar el 10% calculat en funció de l’alumnat participant i d’un cost mitjà del valor del lot dels llibres estimat en 175 euros.

En el cas dels alumnes de primer i tercer d’Educació Secundària, la Conselleria dotarà als centres d’un import màxim que no podrà superar el 15% calculat en funció de l’alumnat participant i d’un cost mitjà del valor del lot dels llibres estimat en 278 euros.

Per als cursos de segon i quart d’Educació Secundària, donats els canvis derivats de l’aplicació de la Lomqe en estos cursos, la Conselleria dotarà als centres amb un import màxim de 100 euros per alumne participant.

FP BÀSICA

Pel que fa a l’alumnat de Formació Professional Bàsica, la Conselleria dotarà als centres amb un import màxim de 70 euros per alumne participant. Respecte als centres d’Educació Especial, la Conselleria els dotarà d’un import màxim de 60 euros per alumne matriculat, i per a l’alumnat amb necessitats educatives especials escolaritzat en aules específiques d’educació especial en un centre ordinari, la Conselleria els dotarà també amb un màxim de 60 euros per alumne participant.

Finalment, cal destacar que els centres podran distribuir la dotació total assignada independentment del curs, sempre que es trobe dins del mateix nivell educatiu.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.