Penny Lawrence, vicepresidenta executiva d’Oxfam i número dos de l’ONG al Regne Unit, ha dimitit a primera hora de la tarda arran de l’escàndol sexual que ha esquitxat l’organització els darrers dies. Un grup de directius va contractar prostitutes haitianes amb fons de l’organització l’any 2011, en el marc de les tasques d’ajuda que impulsava Oxfam per a pal·liar els efectes del terratrèmol de 2010.

El diari britànic The Times va treure a la llum la setmana passada aquests abusos i va assenyalar el director de l’ONG a Haití, Roland van Hauwermeiren, que havia contractat prostitutes (algunes d’elles menors) amb fons de l’organització.

Lawrence era directora de programes quan van succeir aquests fets. Ha declarat que se sent ‘avergonyida’ pel que va passar sota la seva responsabilitat i ‘profundament empenedida pel dolor i l’angoixa generada pels qui donen suport a Oxfam i per la majoria de persones vulnerables que han confiat en l’organització’.

El màxim responsable de l’ONG, Mark Goldring, ha lamentat la dimissió: ‘Com nosaltres, està impactada pels fets i decidida a fer el que sigui millor per a Oxfam i les persones a les quals ajudem’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]