La jornada, instaurada per l’Obra del Ballet Popular i que se celebra des de l’any 1960, vol establir un punt de connexió entre els sardanistes d’arreu del món, mitjançant una sardana unitària, que enguany és la titulada Blanes festiu, en el centenari del seu autor Josep Albertí, i un missatge que ha escrit l’activista d’Òmnium Cultural a la Catalunya Nord, en Pere Becque, en el marc de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019. La Confederació Sardanista és la que en els darrers anys coordina la diada i fa arribar aquests elements a tots els Casals catalans del món.

Però com sempre, aquest no serà l’únic tema del FES TA FESTA. Aquesta setmana les notícies van força lligades al temes musicals que escoltarem: perquè ens afegirem, encara que amb uns dies de retard, a l’homenatge de reconeixement que els amics de la cobla Marinada van fer, en forma de concert, per al seu company i amic David Estañol, a qui desitgem una bona millora i del qual escoltarem la sardana Companys, escrita l’any 2006 i dedicada als músics de la cobla en el 25è aniversari de la formació.

Escoltarem també el Grup LA PUÇA, una altra de les formacions que seran presents aquest cap de setmana en la 39a. edició del FIMPT, el Festival de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú, que ens interpretaran un tema titulat La vida de colors.

I acabarem el programa amb una altra sardana del mestre Juli Garreta, la titulada Flor de neu, una altra de les que s’interpretaran en el concert de presentació de l’edició discogràfica JULI GARRETA I ARBOIX – LES SARDANES PER A COBLA que l’Associació Músics per la Cobla ha organitzat al Petit Palau del Palau de la Música Catalana pel proper dimarts dia 25 de juny a dos quarts de vuit del vespre, amb l’actuació de la mezzo Marta Valero, el pianista Albert Guinovart i la Cobla de Cambra de Catalunya dirigida pel mestre Bernat Castillejo.

Llegir més i escoltar el programa

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.