Fotografia: Bury Clarion Cycling Club

Deu ciclistes del club anglès Bury Clarion arriben avui a Barcelona per anar als actes de la commemoració de l’Olimpíada Popular del 1936 que es faran dimecres. El grup va sortir de Londres l’1 de juliol i ha recorregut uns 1.500 quilòmetres en disset dies, uns vuitanta-vuit quilòmetres de mitjana cada dia.

El Bury Clarion havia de participar en l’Olimpíada Popular, que es va suspendre a causa de l’esclat de la guerra del 1936-1939. Molts atletes van quedar-se a l’estat espanyol com a brigadistes per a defensar la República. Dimecres, hi haurà un acte d’homenatge per a commemorar el vuitanta-unè aniversari del dia que havia de començar l’Olimpíada, al qual assistiran els deu ciclistes del Bury Clarion.

Aquests jocs es van organitzar per protestar contra els Jocs Olímpics de Berlín, tacats pel lideratge de Hitler a Alemanya. El govern de la República va decidir de no enviar els esportistes espanyols a la cita olímpica i va promoure l’Olimpíada Popular, que va aconseguir l’assistència de sis mil atletes, més que els Jocs de Berlín.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]