El Ministeri d’Interior espanyol enviarà a Catalunya els 521 policies espanyols que han obtingut més mala nota a les oposicions. Segons que explica El País, hi havia mig miler de places vacants que s’havien de cobrir, però els agents amb més bones puntuacions han elegit destinacions diferents. En total van aprovar les oposicions 2.600 aspirants. D’aquests, en seran destinats al Principat 521 dels 560 amb més mala nota.

Per l’altra banda, entre els 500 agents amb més bona nota, només 8 han triat Catalunya. Fonts de la policia espanyola que esmenta el diari ho atribueixen al procés d’independència, al Primer d’Octubre i a la ‘situació social’ que se’n deriva. No és pas un fenomen nou. L’any passat, del mig miler de places ofertes només se’n van poder cobrir una vintena.

A més, d’agents nascuts a Catalunya n’hi ha molt pocs. La majoria de catalans que volen ser policies opten pels Mossos d’Esquadra o els cossos de policia local, cosa que atribueixen al fet que les condicions laborals són més bones.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.