Un tren de la línia R3 de Rodalia amb destinació a Puigcerdà ha descarrilat al túnel de Tosses, entre Planoles i la Molina, poc després de les nou de la nit. A dins del comboi hi viatjaven trenta-cinc persones, que no han patit lesions. Tanmateix, dues han estat ateses per una crisi d’ansietat. Fins a dos quarts d’onze de la nit, els passatgers no han reprès el viatge per carretera. La causa de l’accident ha estat una esllavissada que ha fet descarrilar un eix del tren.

El servei de ferrocarril està tallat entre Puigcerdà i Ribes. El tram de la R3 es cobreix ara per carretera. Renfe ha informat que no saben encara quan es podrà reobrir la via. Els tècnics han entrat per part nord del túnel i avaluen els danys. A més, treballen per recol·locar l’eix del tren i retirar el comboi avui.

Tercer accident en mig any

Aquest accident és el tercer que pateix la xarxa de Rodalia al Principat en mig any. El 20 de novembre, un tren de la R4 va descarrilar a Vacarisses arran d’una esllavissada i va provocar la mort d’un passatger, cinc ferits de poca gravetat, 44 lleus i 83 il·lesos. El 8 de febrer, el xoc de dos trens de la R4 entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet va provocar també un mort i vuit ferits.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.