Desallotgen un altre bloc de pisos del carrer del Canigó de Badalona per la propagació d’esquerdes

  • Els veïns del bloc 5 fan les maletes tot just de començar la inspecció especialitzada contractada d'urgència per l'ajuntament

VilaWeb
Els bombers, en un moment del desallotjament del bloc número 5 (fotografia: ACN / Àlex Recolons).
ACN
21.02.2024 - 12:14
Actualització: 21.02.2024 - 12:33

L’angoixa creix al carrer del Canigó de Badalona. En menys de vint-i-quatre hores, s’han desallotjat dos blocs propers a l’edifici que es va esfondrar el 6 de febrer. Si ahir a la tarda marxaven els veïns del número 11, avui s’ha ordenat el desallotjament dels veïns del número 5 del mateix carrer. Fins ara, només havia estat necessari de desallotjar els blocs adjacents al número 9, que és el que va caure.

La propagació de les esquerdes, però, ha obligat també a desallotjar blocs més allunyats. La decisió s’ha pres tot just després d’haver començat la inspecció especialitzada contractada d’urgència per l’Ajuntament de Badalona i que ha d’analitzar l’estat dels 420 habitatges de l’illa del carrer Canigó.

Els tècnics de l’empresa SeguiArc feia una hora que inspeccionaven els edificis al carrer Canigó quan s’ha ordenat el desallotjament preventiu del bloc del número 5. L’empresa, contractada d’urgència per l’Ajuntament de Badalona per fer la inspecció dels 420 habitatges de l’illa dels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs March, havien començat justament pel número 5 com a mesura preventiva.

Els tècnics havien valorat que aquest era un edifici adjacent a un dels que es va desallotjar, el 7, i on encara hi havia gent vivint. L’actuació els ha acabat donant la raó i les esquerdes s’estaven propagant. Inicialment, la prioritat de l’ajuntament eren els blocs 7 i 11, desallotjats en els darrers dies, per mirar de recuperar la normalitat a la zona.

Segons que han detallat els tècnics als veïns del bloc del número 5, els primers pisos que s’estaven analitzant són els que donen al costat nord del carrer, adjacents al bloc del número 7 on van aparèixer les primeres esquerdes a conseqüència de l’esfondrament del número 9. Ara sembla que les esquerdes es propaguen més enllà.

Una vuitantena de pisos desallotjats

Després de l’esfondrament parcial del bloc del número 9 el passat 6 de febrer, la setmana passada es va haver de desallotjar el número 7 i ahir es va desallotjar també l’11, tots dos per l’aparició d’esquerdes als sostres d’alguns habitatges. La proliferació de casos ha empès l’Ajuntament a contractar les inspeccions especialitzades de tota l’illa.

En total, són 420 habitatges de 22 blocs de pisos que es van construir en la mateixa època, a finals dels anys cinquanta. La sospita que una de les causes de l’esfondrament podria estar en una planificació deficient dels forjats ha fet que la preocupació s’estengui al conjunt d’habitatges de l’illa dels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs March.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any