El degà dels advocats de Figueres, Joan Ramon Puig, nou president de l’advocacia catalana

  • El nou president vol més formació en violència masclista i un nou reglament del torn d'ofici

VilaWeb
Redacció
20.12.2021 - 19:33
Actualització: 20.12.2021 - 19:37

Joan Ramon Puig Pellicer, degà del Col·legi de l’Advocacia de Figueres-Alt Empordà (ICAFI), és des d’avui el nou president del Consell de l’Advocacia Catalana, en substitució de la fins ara presidenta, la degana del col·legi de Barcelona, Maria Eugènia Gay. La presidència del Consell l’elegeixen els degans dels catorze Col·legis de l’Advocacia de Catalunya en votació secreta. Durant el ple també s’ha nomenat a la degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, Encarna Orduna, com a vice-presidenta del Consell.

El nou president ha anunciat que un dels reptes del seu mandat és millorar la formació dels professionals en els casos de violència masclista i sobre els infants, adolescents i gent gran. Segons Puig, es farà a través d’un ambiciós projecte formatiu que busca reforçar encara més el paper de l’advocacia per donar resposta a aquesta xacra a través de les eines legals existents i de les novetats que progressivament s’hi van introduint.

Un segon eix estratègic del mandat de Puig se centrarà en impulsar la reforma del reglament català d’assistència jurídica gratuïta amb l’objectiu d’actualitzar els conceptes i els imports dels mòduls de compensació del torn d’ofici. “Fa vint-i-cinc anys que no s’actualitza aquest reglament i és una obvietat que durant aquest temps la casuística i les necessitats han evolucionat i cal posar-lo al dia amb urgència per evitar les disfuncions actuals”, ha assenyalat.

La posada en marxa del nou portal de recursos de llenguatge jurídic català, Compendium.cat; l’impuls del projecte ‘Fent accessible la discapacitat’ i altres relacionats amb el dret civil català, el dret penitenciari o la mediació; i el desenvolupament d’un pla d’acció vinculat als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU són altres de les prioritats que es volen desenvolupar al llarg de l’any vinent.

Joan Ramon Puig Pellicer (Figueres, 1960) és advocat d’ençà de l’any 1984, llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) i especialitzat en Dret Penal, Estrangeria i Immigració. Exerceix amb despatx propi i presta el servei del torn d’ofici i assistència al detingut. És degà del Col·legi de l’Advocacia de Figueres d’ençà del 2011, presideix la sub-comissió penal de la Comissió d’Estudis i Projectes del Consell General de l’Advocacia Espanyola (CGAE) i és també secretari de la Comissió d’Assistència Jurídica Gratuïta i de la Subcomissió d’Estrangeria i Protecció Internacional del CGAE.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any