Dani Mateo

L’humorista Dani Mateo s’ha negat a declarar davant del jutge, on estava citat com a investigat per haver-se mocat amb la bandera espanyola al programa El Intermedio. Un sindicat policíac el va denunciar pels delictes d’odi i ultratge a símbols nacionals. Pel sindicat l’acudit fou una ‘ofensa a Espanya, els seus símbols i, per tant, a tota la societat democràtica’.

Abans d’entrat al jutjat Mateo ha dit que ‘com a ciutadà d’aquest país estic preocupat perquè portem un pallasso a la justícia per fer un treball i això em preocupa per la imatge del meu país i la meva bandera’.

A l’esquetx, Mateo recitava el prospecte del medicament Frenadol, amb gran solemnitat i amb l’himne espanyol sonant de fons. En un moment determinat, esternudava i es mocava amb la bandera espanyola. La broma continuava amb el còmic demanant disculpes. Tanmateix, La Sexta va cedir a les crítiques i va retirar el vídeo.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb