Dani Cornellà

El batlle de Celrà (Gironès), Dani Cornellà (CUP), no anirà a declarar davant del jutge quan se li demani com a resposta a les detencions d’ahir, que ha definit en una entrevista a TV3 com ‘un espectacle dirigit a la premsa perquè la gent ho veiés i s’atemorís’. Cornellà va ser una de les setze persones detingudes per la policia espanyola acusats de desordres públics per l’ocupació de les vies del TGV a Girona en el primer aniversari de l’1-O.

El batlle ha explicat que els agents li van mostrar fotos d’una persona amb barba i ulleres de sol que tant podia ser ell com un altre individu. ‘Això demostra que no era més que una operació policial que anava més enllà, per intimidar-nos a tots i a totes’, ha assegurat. Així i tot Dani Cornellà ha dit que ha participat ‘en moltíssimes mobilitzacions durant moltíssims anys’ i ha assegurat que no deixarà de fer-ho.

També ha explicat que va ser detingut vora les 9 del matí per agents de paisà just quan es dirigia amb diverses persones —entre elles l’advocat i ex-diputat de la CUP Benet Salellas— cap a la comissaria de la policia espanyola en conèixer la detenció d’Ignasi Sabater, batlle de Verges. Segons que ha denunciat, fins a les 14 hores no va poder parlar amb el seu lletrat, que és precisament Salellas, ja que la policia va endarrerir la trobada ‘el màxim que va poder’.

Tal com ho veu Dani Cornellà, l’operació policíaca d’ahir comportarà ‘que la gent surti massivament al carrer’ en vigílies del judici als presos polítics i antics membres del govern, un judici que és ‘contra tots’, ja que es jutja ‘un moviment democràtic’ i no només determinades persones. ‘Serem molts i moltes més al carrer per demostrar que res s’ha acabat i que tot continua’, ha alertat.

Desenes de persones protegeixen una estudiant a Girona perquè no la detingui la policia

A més dels setze detinguts d’ahir, la policia espanyola vol capturar també una estudiant de la Universitat de Girona. Per impedir-ho, desenes de persones han passat la nit a les facultats de Lletres i Turisme. Ahir al vespre unes quatre mil persones es van concentrar davant la UdG en suport de tots els detinguts. El rector del centre, Quim Salvi, va denunciar que agents de paisà esperaven alguns estudiants per detenir-los abans d’entrar a classe.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb