Tema en actualització

El país es recupera dels efectes de la pandèmia de coronavirus gràcies al bon ritme de la vaccinació i l’arribada de la calor, que afavoreix les relacions socials a l’aire lliure. Vegeu a continuació l’última hora sobre la covid-19.

Com demanar cita per a vaccinar-se? Tots els detalls

3 publicacions novesRecarregar
13.28

L'estat espanyol exigirà una PCR negativa o vaccinació completa als ciutadans del Regne Unit

L'estat espanyol exigirà una PCR negativa o vaccinació completa a tots els ciutadans que vinguin del Regne Unit. La mesura començarà a aplicar-se dijous. Pedro Sánchez ha justificat la decisió en el fet que les dades que arriben del Regne Unit són preocupants perquè tenen uns contagis "molt per sobre dels 150 casos per 100.000 habitants en catorze dies". En aquest sentit, ha dit que cal prendre alguna precaució addicional i ha precisat que ho anuncia perquè els operadors turístics i els turistes ho tinguin en compte.

13.24

La variant delta provoca un augment de pacients atesos a l'atenció primària

Cabezas diu que l'expansió de la variant delta del coronavirus ha provocat una certa repercusió en el sistema sanitari, especialment a l'atenció primària. Pel que fa als hospitals, no han notat un augment que sigui atribuïble a aquesta nova variant, tal com ja va passar al Regne Unit.

13.06

Salut accelerarà la vaccinació amb menors de 30 anys per frenar el repunt

Cabezas ha explicat que probablement el següent grup de vaccinació que s'obrirà serà el d'entre 16 i 29 anys, que serviria per posar remei a l'augment de casos entre la població jove, encara no vaccinada. Segons que ha dit, fins ara s'ha obert amb franges de cinc anys en cinc anys per evitar un col·lapse del sistema informàtic. Amb tot, diu que les característiques dels ciutadans d'entre 16 i 29 anys són prou comunes perquè el més lògic sigui vaccinar-los conjuntament. De totes maneres, Cabezas ha deixat clar que no és definitiu que es vaccini segons aquesta franja única i ha dit que s'ha d'acabar d'estudiar.

A banda, ha defensat que les mesures d'obertura de l'oci nocturn van ser estudiades detingudament pel comitè del PROCICAT, de manera que abans de fer canvis volen esperar per avaluar la situació. Així mateix, ha explicat que no li consta que s'hagi tramitat cap expedient de sanció a cap local d'oci nocturn.

12.59

Cabezas no relaciona l'oci nocturn amb els nous casos

El govern, per ara, no contemplen de modificar les condicions d'obertura de l'oci nocturn. La secretària de Salut Pública, Cabezas, ha dit que només fa una setmana que es va obrir, de manera que l'augment de la incidència no es pot atribuir a aquest sector econòmic. A més, Cabezas ha demanat que no s'estigmatitzi el col·lectiu dels joves, que majoritàriament han seguit les restriccions durant tots els mesos de pandèmia.

Ha descartat d'implantar un sistema de cribratge amb proves d'antígens a l'entrada de les discoteques, tal com ha demanat la patronal de l'oci nocturn FECASARM, i ha insistit que cal complir les mesures ja acordades, com mantenir la màscara posada i la distància de seguretat entre assistents.

A banda, ha indicat que a la franja de la trentena, que avui s'ha obert entre 30 i 34, falten molta gent per vaccinar i ha fet una crida perquè els ciutadans demanin cita. Amb tot, ha dit que la previsió és obrir noves franges molt ràpidament.

12.31

Brots relacionats amb viatges de finals de curs

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que l'augment d'incidència de casos no té repercussió a l'assistència santària, perquè és degut sobretot als menors de 49 anys, que o bé no han completat la vaccinació o no n'han rebut cap dosi. El brots més importants actualment són els relacionat amb viatges de final de curs. S'han detectat 132 casos arran d'un viatge a Mallorca, 76 casos a Menorca i 34 casos a Tenerife. Tots aquests casos han generat vora 1.200 contactes, que s'han avisat aquest cap de setmana.

10.31

Padrós també demana d'obrir la vaccinació a totes les franges d'edat

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha demanat al govern que elimini les franges d'edat i que es pugui vaccinar tothom que vulgui. En declaracions a TV3, ha afirmat que és molt important que la vaccinació arribi als més joves "com més aviat millor", perquè són els que interaccionen més i especialment en aquesta època de l'any. Per això, ha demanat al govern que faci "tot els esforços possibles" perquè hi hagi el màxim de població vaccinada en el menor temps possible, especialment tenint en compte l'avanç de la variant Delta. També ha fet una crida a la responsabilitat individual i ha dit que les proves d'antígens serien una bona eina per a l'oci nocturn i altres activitats. Padrós ha reconegut la preocupació per la pujada dels contagis que s'està registrant els darrers dies, també per l'afectació que porti a l'atenció primària. Ha recordat que aquest àmbit sanitari ho va passar molt malament l'estiu passat i ha confiat que la pujada no comporti una afectació en la recuperació de la presencialitat que s'ha anat fent des de la primària.

10.15

Actualització de les dades a Catalunya

La taxa de positivitat de les proves PCR i d'antígens de la darrera setmana a Catalunya ja supera el 5%, el llindar que marca l'OMS per considerar que la pandèmia creix sense control. En concret, el 5,04% de les proves diagnòstiques han estat positives i la mitjana d'edat dels contagiats és de 29,74 anys. El risc de rebrot no creix i es manté a 124 i la velocitat de propagació del coronavirus, la Rt, puja una centèsima fins a 1,28. La incidència a catorze dies, per contra, baixa a 98,77 casos per cada 100.000 habitants.

Actualment hi ha ingressats als hospitals 461 malalts de covid, 18 més, i 131 a les UCI, 3 pacients crítics més. En les darreres hores s'han registrat 930 casos de covid diagnosticats amb proves PCR o d'antígens i 3 morts més.

El Departament de Salut encara no ha actualitzat les dades de vaccinats. Segons que ha comunicat, demà actualitzarà les dades detallades de dissabte i diumenge, però avança que dissabte es van administrar 64.099 dosis i diumenge 50.232.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats: 461 (+18)
–Malalts atesos a les UCI: 131 (+3)
–Total de casos detectats acumulats: 704.066 (+952)
–Total de morts: 22.263 (+3)
–Total de vaccinats amb la primera dosi: 3.970.491 (-)
–Total de vaccinats amb tot el vaccí: 2.599.749 (-)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

27.06.2021
13.04

Actualització de les dades a Catalunya

El risc de rebrot a Catalunya continua a l'alça l'endemà de retirar l'obligatorietat de portar màscara a l'aire lliure. Segons les darreres dades actualitzades, ja és de 124 i la velocitat de propagació del coronavirus, la Rt, puja a 1,27. La incidència a catorze dies també creix i ja frega els 100 casos per cada 100.000 habitants, amb una incidència de 99,91. La taxa de positivitat de les proves PCR o d'antígens de la darrera setmana puja a 4,68%.

També puja el nombre de malalts ingressats als hospitals. Hi ha 443 malalts, 11 més que en el recompte d'ahir. Per contra, baixen el nombre de pacients crítics tractats a les UCI, 128, amb 2 malalts menys. En les darreres hores s'han registrat 946 casos nous de covid diagnosticats amb proves PCR o d'antígens, amb un total de 644.381, i cap mort.

El Departament de Salut encara no ha actualitzat les dades de vaccinats. Tampoc no permet calcular la diferència de casos totals ja que ahir, per error, es van afegir els casos detectats amb proves d'anticossos a gent que havia rebut el vaccí. Avui ja s'han retirat.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats: 443 (+11)
–Malalts atesos a les UCI: 128 (-2)
–Total de casos detectats acumulats: 703.114
–Total de morts: 22.260 (=)
–Total de vaccinats amb la primera dosi: 3.970.491 (-)
–Total de vaccinats amb tot el vaccí: 2.599.749 (-)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

26.06.2021
18.59

Actualització de les dades al País Valencià

El País Valencià ha notificat 373 casos nous de la covid-19. Com cada cap de setmana, la Conselleria de Sanitat no ha actualitzat la resta de dades.

—Malalts ingressats: 115 (=)
—Malalts atesos a les UCI: 17 (=)
—Total de casos detectats acumulats: 399.624 (+373)
—Total de morts: 7.450 (=)
—Total vaccinats amb la primera dosi: 2.447.861 (=)
—Total vaccinats amb totes dues dosis: 1.605.735 (=)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

13.02

La variant delta ja representa el 50% dels contagis a Catalunya

L'investigador del BIOCOMSC Daniel López Codina ha assegurat que la variant delta de la covid-19 ja representa "probablement" el 50% dels contagis que hi ha a Catalunya. El creixement de la variant, però, no és homogeni, ja que mentre que a Barcelona és important, no ho és, per exemple, a Lleida. Les prediccions del BIOCOMSC calculen que el creixement de casos actuals continuarà fins al 9 de juliol i, en declaracions a RAC-1, ha demanat que es facin campanyes de sensibilització entre els més joves. L'investigador ha afegit que, si el creixement continua, caldrà plantejar el relaxament de mesures o, fins i tot, "fer algun pas enrere".

12.52

El País Valencià estudia avançar la segona dosi d'AstraZeneca

La conselleria de Sanitat ha informat que està estudiant d'avançar la segona dosi d'AstraZeneca a la desena setmana, tal com ja passa a Catalunya amb la població de més de 60 anys. En aquest sentit, ja s'han reservat 68.000 dosis per completar immunitzacions en aquest grup poblacional.

12.10

On et pots vaccinar avui a Catalunya?

El departament de Salut ha informat dels centres de vaccinació on avui encara hi ha cites disponibles: Centre Cultural el Carme (Badalona), La Maquinista (Barcelona), Pavelló Onze de Setembre (Lleida) i Palau d'Esports de Catalunya (Tarragona).

11.23

Vaccinació de joves d'entre 16 anys i 29

Menorca i les Pitiüses han començat avui la vaccinació dels joves d'entre 16 anys i 29. Aquest grup de població, entre Menorca, Eivissa i Formentera, representa 35.828 persones nascudes entre el 1992 i el 2005.

10.11

Actualització de les dades a Catalunya

Continua el creixement de la pandèmia després de setmanes de baixada. El risc de rebrot ja és un atre cop de més de cent punts (113), el llindar que marca un risc de rebrot alt. La velocitat de propagació del coronavirus, la Rt, puja a 1,23. La incidència a 14 dies, a 94,58 casos per cada 100.000 habitants. I la taxa de positivitat de proves PCR o d'antígens de la darrera setmana, puja a 4,33%.

S'han registrat 1.044 casos nous de covid confirmats per proves PCR o d'antígens, amb un total de 643.435, i un morts més. Als hospitals hi ha 432 malalts ingressats, 33 més. Hi ha 130 malalts crítics ingressats a l'UCI, cinc menys.

Arran d'una revisió de les dades dels casos acumulats, que inclouen totes les tipologies de proves de detecció, incloses les d'anticossos, el Departament Salut ha afegit 7.820 contagis nous.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats: 432 (-33)
–Malalts atesos a les UCI: 130 (-5)
–Total de casos detectats acumulats: 708.662 (+7.820)
–Total de morts: 22.260 (+2)
–Total de vaccinats amb la primera dosi: 3.970.491 (+40.458)
–Total de vaccinats amb tot el vaccí: 2.599.749 (+65.210)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

25.06.2021
18.11

Actualització de les dades al País Valencià

El País Valencià ha notificat 821 casos nous de la covid-19 i registra un augment d'una vintena de pacients ingressats. Són dades dels últims dos dies, atès que ahir la Conselleria de Sanitat no va informar de l'evolució de la situació epidemiològica. El 15% dels nous casos positius són de joves de 15 anys a 19, i el 28,6% tenen entre 20 anys i 29. El creixement dels casos detectats és significatiu: d'ençà del febrer que no se'n declaraven tants.

—Malalts ingressats: 115 (+19)
—Malalts atesos a les UCI: 17 (=)
—Total de casos detectats acumulats: 399.624 (+821)
—Total de morts: 7.450 (=)
—Total vaccinats amb la primera dosi: 2.447.861 (+28.684)
—Total vaccinats amb totes dues dosis: 1.605.735 (+89.941)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

14.41

Actualització de les dades de les Illes

La Conselleria de Salut de les Illes ha reportat 64 casos nous de covid-19 i un lleuger repunt en els ingressos a planta.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats a planta: 21 (+4)
–Malalts atesos a les UCI: 7 (=)
–Total de casos detectats acumulats: 61.315 (+64)
–Total de morts: 845 (=)
–Total de vaccinats amb la primera dosi: 541.186 (+20.579)
–Total de vaccinats amb la pauta completa: 351.433 (+22.490)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

10.00

Actualització de les dades a Catalunya

Continua el creixement de la pandèmia després de setmanes de baixada. El risc de rebrot ja és un atre cop de més de cent punts (105), el llindar que marca un risc de rebrot alt. La velocitat de propagació del coronavirus, la Rt, puja a 1,19. La incidència a 14 dies, a 89,86 casos per cada 100.000 habitants. I la taxa de positivitat de proves PCR o d'antígens de la darrera setmana, puja a 3,91%.

S'han registrat 770 casos nous de covid confirmats per proves PCR o d'antígens, amb un total de 642.391, i un morts més. Als hospitals hi ha 465 malalts ingressats, 22 més. Hi ha 135 malalts crítics ingressats a l'UCI, quatre menys.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats: 465 (+22)
–Malalts atesos a les UCI: 135 (-4)
–Total de casos detectats acumulats: 700.842 (+871)
–Total de morts: 22.258 (+1)
–Total de vaccinats amb la primera dosi: 3.930.033 (+15.833)
–Total de vaccinats amb tot el vaccí: 2.534.539 (+19.229)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

24.06.2021
20.43

El Regne Unit treu les Illes Balears de la quarantena obligatòria

El govern britànic ha donat llum verda al turisme a les Illes Balears a partir de la setmana vinent. D'aquesta manera, l'arxipèlag forma part ja de l'anomenada llista verda per als britànics, de manera que no caldrà fer quarantena al Regne Unit. De fet, la decisió s'ha fet pública després que el govern d'Irlanda del Nord ho hagi comunicat abans de fer-ho oficial Londres.

13.19

Torna el públic als estadis i pavellons

La ministra de Sanitat espanyola, Carolina Darias, ha anunciat el retorn del públic als estadis i pavellons la temporada vinent. "Es tornarà a l'afluència normal de públic", ha declarat en conferència de premsa. A final d'aquesta temporada, alguns estadis ja van obrir les portes als aficionats, però amb moltes limitacions.

10.10

Actualització de les dades a Catalunya

Continua el creixement de la pandèmia després de setmanes de baixada. El risc de rebrot ja és un atre cop de 100 punts, el llindar que marca un risc de rebrot alt. La velocitat de propagació del coronavirus, la Rt, puja a 1,16. La incidència a 14 dies, a 87,22 casos per cada 100.000 habitants. I la taxa de positivitat de proves PCR o d'antígens de la darrera setmana, puja a 3,67%.

S'han registrat 1.001 casos nous de covid confirmats per proves PCR o d'antígens, amb un total de 641.621, i 3 morts més. Als hospitals hi ha 443 malalts ingressats, 33 més. Hi ha 139 malalts crítics ingressats a l'UCI, 4 menys.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats: 443 (+33)
–Malalts atesos a les UCI: 139 (-4)
–Total de casos detectats acumulats: 699.971 (+1.242)
–Total de morts: 22.257 (+3)
–Total de vaccinats amb la primera dosi: 3.914.200 (+58.450)
–Total de vaccinats amb tot el vaccí: 2.515.310 (+63.563)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

23.06.2021
18.54

Actualització de les dades al País Valencià

El País Valencià ha notificat 279 casos nous de la covid-19 i un mort més.

—Malalts ingressats: 96 (-9)
—Malalts atesos a les UCI: 17 (+1)
—Total de casos detectats acumulats: 398.803 (+279)
—Total de morts: 7.450 (+1)
—Total vaccinats amb la primera dosi: 2.419.177 (+28.521)
—Total vaccinats amb totes dues dosis: 1.515.794 (+46.066)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

11.10

Augment de la variant delta

Carmen Cabezas explica que durant les darreres setmanes s'ha observat un augment de la variant delta del coronavirus, originada a l'Índia, tot i que encara predomina l'alfa, abans coneguda com a britànica. Per a protegir-se de la variant delta diu que és clau tenir la vaccinació completa i saber que té uns símptomes lleugerament diferents.

10.44

El juliol hi haurà menys vaccins

Cabezas explica que l'alt nombre de dosis de vaccins administrats durant juny és perquè es va negociar amb Pfizer-BioNTech un avançament del nombre de dosis compromeses per l'últim trimestre de l'any. Això vol dir que el mes vinent baixaran el nombre de vaccinacions: "El mes de juliol tindrem un bon ritme de vacunació, però no tindrem 600.000 dosis a la setmana."

10.39

Repunt de casos a Catalunya

La secretària de Salut pública, Carmen Cabezas, confirma que hi ha un repunt de la pandèmia a Catalunya i avisa que els casos continuaran pujant en els pròxims dies.

10.28

Vaccinació entre els 30 i 34 anys a Catalunya

Dilluns vinent s'obrirà a Catalunya la franja de vaccinació per les persones entre 30 i 34 anys, els nascuts entre 1987 i 1991. Ho han explicat Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, i Magda Campins, cap d'Epidemiologia i Medicina Preventiva de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona

10.13

Actualització de les dades a Catalunya

Continua el creixement de la pandèmia després de setmanes de baixada. El risc de rebrot s'acosta perillosament als 100 punts, que marca un risc de rebrot alt, i ja marca 96 punts. La velocitat de propagació del coronavirus, la Rt, puja a 1,13. La Incidència a 14 dies, a 86,29 casos per cada 100.000 habitants. I la taxa de positivitat de proves PCR o d'antígens de la darrera setmana, puja a 3,62%.

S'han registrat 904 casos nous de covid confirmats per proves PCR o d'antígens, amb un total de 640.620, i 4 morts més. Als hospitals hi ha 476 malalts ingressats, 8 més. Hi ha 143 malalts crítics ingressats a l'UCI, 11 menys.

Ja hi ha un 57,8% dels majors de setze anys amb, com a mínim, la primera dosi del vaccí. Són 3.855.750 persones, 74.985 més. La vaccinació completa l'han rebuda 2.451.747 persones, el 36,7% dels majors de setze anys, 76.298 més.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats: 476 (+8)
–Malalts atesos a les UCI: 143 (-11)
–Total de casos detectats acumulats: 698.729 (+1.188)
–Total de morts: 22.254 (+4)
–Total de vaccinats amb la primera dosi: 3.855.750 (+74.985)
–Total de vaccinats amb tot el vaccí: 2.451.747 (+76.298)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

22.06.2021
18.32

Actualització de les dades al País Valencià

El País Valencià ha notificat 332 casos nous de la covid-19 i un mort més.

—Malalts ingressats: 105 (-7)
—Malalts atesos a les UCI: 16 (+1)
—Total de casos detectats acumulats: 398.524 (+332)
—Total de morts: 7.449 (+1)
—Total vaccinats amb la primera dosi: 2.390.652 (+6.733)
—Total vaccinats amb totes dues dosis: 1.469.728 (+22.829)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

16.11

Actualització de les dades de les Illes

La Conselleria de Salut de les Illes ha reportat 51 casos nous de covid-19 i un mort més.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats a planta: 17 (-2)
–Malalts atesos a les UCI: 7 (-2)
–Total de casos detectats acumulats: 61.261 (+51)
–Total de morts: 845 (+1)
–Total de vaccinats amb la primera dosi: 520.607 (+7.546)
–Total de vaccinats amb la pauta completa: 328.943 (+8.820)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

10.13

Actualització de les dades a Catalunya

Torna a créixer el risc de rebrot a Catalunya, que el 14 de juny va arribar al punt més baix des de l'estiu de l'any passat amb 80,98 punts. Avui el risc de rebrot torna a ser de 92 punts, un salt de 8 punts que l'acosta al llindar de 100, que marca un risc de rebrot alt. La velocitat de propagació del coronavirus, la Rt, ja és d'1,08, i la incidència a 14 dies creix a 86,01 casos per cada 100.000 habitants. La taxa de positivitat de les proves PCR o d'antígens de la darrera setmana també creix, fins a 3,58%.

El Departament de Salut ha declarat 684 nous casos de covid-19 confirmats per proves PCR o d'antígens, amb un total 639.716, i quatre morts més. Als hospitals hi ha 468 pacients ingressats, 5 menys. Les UCI atenen 154 malalts crítics, 5 més.

Ja s'han vaccinat amb una dosi com a mínim 3.780.765 persones (el 56,7% dels majors de setze anys), 51.175 més. La vaccinació total ja l'han rebuda 2.375.449 majors de setze anys (el 35,6% dels majors de setze anys), 96.273 més.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats: 468 (-5)
–Malalts atesos a les UCI: 154 (+5)
–Total de casos detectats acumulats: 697.541 (+1.413)
–Total de morts: 22.250 (+4)
–Total de vaccinats amb la primera dosi: 3.780.765 (+51.175)
–Total de vaccinats amb tot el vaccí: 2.375.449 (+96.273)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

21.06.2021
18.06

Actualització de les dades al País Valencià

El País Valencià ha notificat 204 casos nous de la covid-19. La pressió assistencial continua baixant amb molta força: ja hi ha solament quinze persones amb la malaltia a les unitats de cures intensives. Fa mig any n'hi havia arribat a haver 587. Per altra banda, la vaccinació continua avançant a bon ritme, amb 20.399 primeres dosis posades més.

—Malalts ingressats: 112 (-6)
—Malalts atesos a les UCI: 15 (-3)
—Total de casos detectats acumulats: 398.192 (+204)
—Total de morts: 7.448 (+1)
—Total vaccinats amb la primera dosi: 2.383.919 (+20.399)
—Total vaccinats amb totes dues dosis: 1.446.899 (+18.912)

16.31

Actualització de les dades de les Illes

La Conselleria de Salut de les Illes ha reportat 27 casos nous de covid-19.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats a planta: 19 (+2)
–Malalts atesos a les UCI: 9 (+1)
–Total de casos detectats acumulats: 61.019 (+27)
–Total de morts: 844 (=)
–Total de vaccinats amb la primera dosi: 513.061 (+8.997)
–Total de vaccinats amb la pauta completa: 320.123 (+21.372)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

15.21

El 17 de juliol començarà la vaccinació de la franja de 30 a 39 anys

Ximo Puig ha anunciat que els valencians d'entre 30 i 39 anys començaran a ser vaccinats a partir del 17 de juliol. Puig ha anunciat també que espera que a finals d'estiu s'haurà arribat al 70% de la població immunitzada. Sempre que ho permeten les línies de subministramatent de vaccins. Preocupa la disponibilitat dels compostos de Pfizer i Jannsen perquè són els que poden alentir el procés. El president ha tornat a demanar al govern espanyol que es compensen les dosis que ja s'estan injectant a les persones desplaçades.

10.43

Actualització de les dades a Catalunya

El Departament de Salut ha declarat 232 nous casos de covid-19 confirmats per PCR o TA en les darreres 24 hores però cap mort. Això eleva el total de casos en tota la pandèmia a 639.032 i les defuncions es queden 22.246, segons el darrer balanç de la conselleria. En paral·lel, els pacients ingressats a planta són 473, 21 més, i hi ha dos crítics menys a l'UCI (149). Pel que fa a la velocitat de propagació, la Rt, puja tres centèsimes, fins a 0,99, mentre que el risc de rebrot també s'incrementa en tres punts, fins a 84. La incidència acumulada a catorze dies baixa lleugerament i es manté per sota de 100. Passa de 85,57 a 85,40. El 3,47% de les proves de la darrera setmana han donat positiu.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats: 473 (+21)
–Malalts atesos a les UCI: 149 (-2)
–Total de casos detectats acumulats: 696.128 (+693)
–Total de morts: 22.246 (-)
–Total de vaccinats amb la primera dosi: 3.729.590 (+56.453)
–Total de vaccinats amb tot el vaccí: 2.279.176 (+41.971)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

20.06.2021
10.57

Actualització de les dades a Catalunya

El risc de rebrot a Catalunya ha pujat dos punts i ara és de 81, i la velocitat de propagació del coronavirus, la Rt, passa de 0,94 a 0,96. La incidència a 14 dies és de 85,57 casos per cada 100.000 habitants –lleugerament superior a la d'ahir– i la taxa de positivitat de les proves diagnòstiques d'aquesta setmana puja fins a 3,45%.

Als hospitals el nombre d'ingressats és de 452 malalts, dotze més, i el de malalts crítics baixa a 151, un menys. Aquestes darreres hores s'han registrat dos morts i 529 casos nous diagnosticats amb proves PCR o d'antígens, amb un total de 638.800.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats: 452 (+1)
–Malalts atesos a les UCI: 151 (-1)
–Total de casos detectats acumulats: 696.128 (+529)
–Total de morts: 22.246 (+2)
–Total de vaccinats amb la primera dosi: 3.673.137 (-)
–Total de vaccinats amb tot el vaccí: 2.279.176 (-)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

19.06.2021
17.08

Actualització de les dades al País Valencià

El País Valencià ha notificat 247 casos nous de la covid-19. Com cada cap de setmana, la conselleria de Sanitat no ha actualitzat la resta de dades de la pandèmia.

—Malalts ingressats: 118 (=)
—Malalts atesos a les UCI: 18 (=)
—Total de casos detectats acumulats: 397.988 (+247)
—Total de morts: 7.447 (=)
—Total vaccinats amb la primera dosi: 2.363.520 (=)
—Total vaccinats amb totes dues dosis: 1.427.987 (=)

13.25

Els adolescents es vaccinaran abans de començar el curs

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que, si es compleixen les autoritzacions de l'Agència Europea de Medicaments (EMA), començaran la vaccinació d'adolescents –ESO i batxillerat– dues setmanes abans del començament del curs escolar.

11.17

L'Hospital Germans Trias i Pujol tanca l'última unitat UCI per a pacients covid

L'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona ha tancat l'última unitat d'UCI per a pacients amb covid que encara estava oberta i ha derivat els set pacients crítics, que continuaven ingressats al centre a la planta d'UCI convencional. Així ho ha anunciat l'equipament, més conegut com a Can Ruti a les seves xarxes socials, on ha publicat imatges fins fa poc inèdites, amb una unitat de crítics totalment buida.

L'hospital, que des de l'inici de la pandèmia pràcticament no ha deixat de rebre pacients, va haver de construir un annex amb 108 llits de crítics més per triplicar la seva capacitat amb vista a la segona onada de la covid-19 i poder així atendre tots els casos que arribaven, per a això també va comptar amb llits d'un espai cedit per l'Institut Català d'Oncologia.

09.58

Actualització de les dades a Catalunya

El risc de rebrot a Catalunya ha baixat un punt, i ara és de 79, mentre la velocitat de propagació del coronavirus, la Rt, es manté a 0,94. La incidència a 14 dies és de 85,54 casos per cada 100.000 habitants –lleugerament inferior a ahir– i la taxa de positivitat de les proves diagnòstiques de la darrera setmana baixa fins a 3,33%.

Als hospitals el nombre d'ingressats baixa a 440 malalts, 48 menys, i el de malalts crítics baixa a 152, 1 menys. En les darreres hores s'ha registrat quatre morts i 621 casos nous diagnosticats amb proves PCR o d'antígens, amb un total de 638.271.

Actualment ja han rebut almenys la primera dosi del vaccí 3.673.137 persones, 83.626 més que ahir, i la segona dosi l'han rebuda 2.072.414 persones, 54.983 més. La vaccinació completa ja l'han rebuda 2.279.176 persones, 71.265 més.

Dades acumulades:

–Malalts ingressats: 440 (-48)
–Malalts atesos a les UCI: 152 (-1)
–Total de casos detectats acumulats: 695.599 (+1.020)
–Total de morts: 22.244 (+4)
–Total de vaccinats amb la primera dosi: 3.673.137 (+83.626)
–Total de vaccinats amb tot el vaccí: 2.279.176 (+71.265)

Per veure les dades de tot el país, podeu consultar aquesta notícia de VilaWeb.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.