El Parlament de les Illes Balears ha elegit el socialista Vicenç Thomàs nou president de la cambra per a la desena legislatura. Thomàs, ex-conseller de Sanitat i diputat socialista veterà, ha estat elegit per trenta-dos vots gràcies al pre-acord de governabilitat tancat aquesta matinada per PSIBUnides Podem i Més per Mallorca, que, bo i sumats, tenen la majoria absoluta de la cambra. Vegeu ací el ple de constitució del parlament:

El PP havia presentat com a candidat a la presidència Juan Manuel Lafuente, que ha obtingut 16 vots i serà el vice-president segon. Vox, que per primera vegada forma part de la cambra legislativa autonòmica, havia proposat com a candidat el seu dirigent, Jorge Campos, votat pels seus tres diputats. Vuit parlamentaris han votat en blanc.

La vice-presidenta primera de la mesa serà la diputada de Podem Glòria Santiago i la secretaria primera serà per a Joana Aina Campomar, de Més. El vice-president segon serà José Manuel Lafuente (PP) i la segona secretaria de la mesa correspondrà a un membre de Ciutadans.

Dels 59 diputats, 19 són del PSIB, 1 de Gent per Formentera-PSOE-EUIB, 16 del PP, 6 d’Unides Podem, 5 de Ciutadans, 4 de Més per Mallorca, 3 del PI, 3 de Vox i 2 de Més per Menorca. La majoria absoluta és de 30 diputats.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb