L’Audiència de Barcelona ha decretat avui penes d’entre dos i quatre anys de presó pels set acusats del cas Adigsa, que investigava el pagament de comissions a canvi d’obra pública a l’empresa pública d’habitatge de la Generalitat en el període del 2003 al 2005 vinculat a càrrecs nomenats durant els governs de Jordi Pujol. Les penes de presó s’han imposat per delictes de prevaricació, malversació de diners públics i falsedats. També s’han dictat inhabilitacions que van dels dos als vuit anys.

L’ex-conseller delegat de l’empresa, Josep Maria Fontdevila, ha estat condemnat a quatre anys d’inhabilitació per prevaricació i hi ha tres anys i nou mesos de presó per un delicte de malversació de fons públics i falsificació.

La sentència s’ha fet pública dotze anys després d’obrir-se la investigació. Sis dels acusats van arribar a un pacte amb la fiscalia acceptant les penes de presó, però l’empresari Juan Antonio Salguero es va negar a signar-lo. Salguero va admetre haver pagat una comissió del 20% perquè Adigsa li adjudiqués projectes Ha estat condemnat a gairebé dos anys de presó.

El tècnic Josep Maria Penin, que actuava com a intermediari,  ha estat condemnat a gairebé dos anys de presó, així com al decomís de 60.000 euros que va rebre de Salguero.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]