Les formacions que van conformar el grup parlamentari de l’Esquerra Confederal, han repetit la fórmula al senat espanyol i s’ha registrat novament com a grup en aquesta legislatura. Concretament són els senadors de designació parlamentària de Més per Mallorca, Compromís, Catalunya en Comú Podem, Endavant Andalusia, Més Madrid i Geroa Bai, amb el suport de quatre senadors del PSOE.

El representant de Geroa Bai, Koldo Martínez, serà el primer portaveu del grup, càrrec que anirà rotant cada dos mesos. Per la seva part, el primer portaveu adjunt serà Eduardo Fernández, de Més Madrid.

La resta de membres són Carles Mulet (Compromís), Vicenç Vidal (Més per Mallorca), Sara Vilà (Catalunya en Comú Podem) i Pilar González (Endavant Andalusia). Els senadors del PSOE que s’han inscrit tornaran al seu grup parlamentari quan la mesa doni el vistiplau i el grup hagi quedat constituït.

En la legislatura passada ja s’havia format aquest mateix grup – i amb polèmica dins de Compromís -, encara que aquesta vegada compten amb la incorporació de Geroa Bai, que entra per primera vegada al senat espanyol.

Bloc i País critica la integració de Compromís al grup de l’Esquerra Confederal del senat espanyol

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.