Compromís i el PSPV han tancat finalment un acord per a governar plegats l‘Ajuntament de València,que inclou dues vice-batllies, la de Sandra Gómez (PSPV), cap de llista dels socialistes, i Sergi Campillo (Compromís), i nou àrees de govern, amb majoria de Compromís.

Joan Ribó va ser reelegit batlle el 15 de juny amb els vots dels deu regidors de Compromís –per primera vegada la força més votada a la ciutat– i els set del PSPV-PSOE, que va renunciar a presentar cap candidatura, la qual va donar la majoria absoluta (17 de 33 regidors) al bloc d’esquerres enfront del de dretes.

Malgrat aquesta entesa, han calgut gairebé set setmanes, des de les eleccions, per a pactar l’estructura del nou govern de coalició, en el qual, a diferència de la passada legislatura, ja no hi ha Podem, que es va quedar sense representació.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb