El conseller de Salut, Toni Comín, ha iniciat aquest diumenge un viatge oficial a Nova York per conèixer la realitat assistencial i la investigació en sanitat dels Estats Units, alhora que reforçar i augmentar les col·laboracions entre Catalunya i el país nord-americà.

Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, acompanyaran a Comín el director general d’Investigació de la Generalitat, Albert Barberà, i la directora de l’àrea sanitària del Servei Català de la Salut, Cristina Nadal.

Comín visitarà aquest dilluns el Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, dirigit pel doctor Baselga i considerat una referència mundial en oncologia, on mantindrà al costat de Barberà i Nadal diverses reunions amb el mateix doctor Baselga i altres responsables del centre per explorar línies de col·laboració entre la institució i la Generalitat.

La delegació també visitarà a altres investigadors catalans i a centres assistencials de la ciutat, com el Mount Sinai Hospital, on es trobarà amb el seu director de l’Institut de Cardiologia, Valentí Fuster, i el New Nork-Prebystherian Hospital, on es reunirà amb el doctor Xavier Pi i Sunyer, endocrinòleg i professor a la Universitat de Columbia.

Així mateix, el conseller es reunirà amb el doctor Joan Massagué, que des del 2013 dirigeix el Sloan-Kettering Institute, i coneixerà un ambiciós projecte de salut pública centrat en la minoria hispana del Bronx i la seva situació cardiovascular.

Durant el viatge, Comín també realitzarà trobades amb inversors internacionals en salut i l’àmbit biomèdic.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]