Facebook no passa per un bon moment. A final del mes passat va revelar que havia rebut un ciberatac massiu que afectava cinquanta milions de comptes, de les quals els pirates informàtics podrien haver robat informació privada i dades personals. A més, podien accedir-hi com si en fossin els usuaris. Aquesta notícia se suma a la d’altres sancions i es barreja amb la manipulació creixent de les xarxes socials per a propagar notícies falses i manipular les tendències dels usuaris. És per això que ha augmentat l’interès de moltes persones que volen saber com eliminar el seu compte de la principal xarxa social. Un article publicat al New York Times explica com fer-ho. Perquè la supressió sigui el menys problemàtica possible i no ens perdem entre les moltes opcions i menús, aquí teniu una guia pas a pas:

Pas 1: Abans d’iniciar el procés cal evitar de fer els mínims danys col·laterals possibles. Cal tenir en compte que molts serveis i aplicacions estan integrades a través de Facebook. Per a desactivar el compte només cal fer clic a la configuració i seleccionar ‘Administració del compte’. Després feu clic al botó ‘Desactiva el teu compte’.

Però clar, amb aquesta opció també desactives l’accés a les aplicacions i llocs web en què per a registrar-te vas utilitzar el compte de Facebook. Això us pot provocar que us inutilitzi aplicacions com Pinterest o Instagram. Per a evitar problemes i maldecaps és recomanable que abans d’eliminar el compte de Facebook entreu en aquestes aplicacions i canvieu el vostre mètode d’entrada, com per exemple, a través del vostre correu electrònic.

Pas 2: Un cop has desactivat el compte cal extreure les dades personals que hagis publicat al perfil de Facebook durant tot el temps que l’heu tingut actiu. Per a facilitar la tasca Facebook ofereix una eina integral anomenada ‘Descarregar la teva informació’, que podeu trobar ací. Podeu decidir quins tipus de dades voleu guardar, com per exemple les fotos i vídeos que heu publicat, els comentaris escrits, missatges de xat, així com les pàgines a les quals heu posat ‘M’agrada’, els amics amb els quals estaves connectat o els esdeveniments als quals vas respondre o vas crear.

Facebook triga una hora a reunir tota la informació en un arxiu seleccionat de 700 megabytes. El fitxer va trigar uns deu minuts a descarregar-se i la informació es va organitzar en carpetes per a diferents tipus de dades, com ara fotos, historial de cerca i missatges.

Pas 3: Un cop salvada tota la informació que volem, ja podem procedir a suprimir definitivament el compte. A la configuració del menú de Facebook feu clic a ‘La teva informació de Facebook’ i després feu clic a ‘Eliminar el teu compte i la teva informació’. Us apareixerà un indicador demanant la contrasenya i després apareixerà un missatge advertint-vos que la supressió serà permanent. Valideu-ho.

Pas 4: Però espera. Després d’eliminar el compte, aquest no s’esborra definitivament. La supressió permanent està programada per defecte després de trenta dies. Aquest període de gràcia és per aquells que vulguin canviar d’opinió. Ara bé, tot el procés d’eliminació pot trigar fins a noranta dies a purgar totes les còpies de seguretat que hi ha en els servidors de la companyia, segons que explica Facebook. Així que tingueu paciència.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb