‘CIEs No’ exigeix el ‘cessament fulminant’ del director del centre de Sapadors

  • El dilluns es va morir un intern en circumstàncies poc clares

VilaWeb
Europa Press
17.07.2019 - 16:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La campanya pel tancament dels Centres d’Internament per a Estrangers i per acabar amb les deportacions (CIEs No) exigeix al delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, que destitueixi ‘amb caràcter immediat’ el director del CIE de Sapadors per la seva actuació davant la mort d’un intern d’origen marroquí dilluns passat. ‘La primera mesura a prendre és el cessament fulminant del responsable directe del funcionament del centre on van succeir els greus fets’, sol·liciten.

Així mateix, el col·lectiu reclama que ‘es garanteixi la permanència a València de qualsevol persona relacionada amb els fets i, per tant, es paralitzi qualsevol procediment tendent a l’expulsió de possibles testimonis’.

La campanya assenyala, en un comunicat, que ‘dilluns passat la Policia Nacional, encarregada de vetlar per la seguretat i integritat dels interns del CIE de Sapadors, va trobar mort un d’ells, que estava en una cel·la d’aïllament, en la qual va ser tancat després de patir una palissa de mort, segons relaten testimonis’.

‘La causa de la defunció – prossegueixen – l’haurà de determinar l’autòpsia, però resulta inadmissible que una persona sota custòdia de l’Estat acabi morint de forma violenta. Les persones tancades en els CIE, que no han comès cap delicte, estan sota la tutela de l’estat i és aquest qui té l’obligació jurídica de garantir la seva integritat física i psicològica’.

Per tot això, apunten, ‘i més enllà de les causes concretes de la mort, que hauran d’aclarir-se en una investigació independent, la primera mesura a prendre és el cessament fulminant del responsable directe del funcionament del centre on van succeir els greus fet‘.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes