Hong Kong

Centenars de milers de persones han tornat a manifestar-se als carrers d’Hong Kong per exigir la retirada definitiva de la controvertida llei d’extradició, que es va anunciar que se suspenia. Així i tot, els manifestants s’han congregat per demanar-ne la renúncia definitiva i la dimissió de la cap del govern, Carrie Lam.

Els concentrats s’han vestit de negre per denunciar ‘la pèrdua de la democràcia’ i han protestat pels carrers de la ciutat amb flors blanques a les mans. També han reclamat al govern que condemni l’actuació policíaca durant les protestes anteriors, quan van disparar bales de goma i gasos lacrimògens. Per la seva banda, l’executiu ha lamentat que ‘les deficiències en la tasca del govern’ hagin causat controvèrsies.

La polèmica llei, suspesa indefinidament dissabte, hauria permès de lliurar al sistema judicial xinès fugitius que havien trobat refugi a Hong Kong. Ja havia rebut moltes crítiques dels contraris a la norma perquè podia implicar el trasllat de dissidents polítics.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.