Una manifestació amb el lema ‘Sem Catalunya Nord. Sem un país català. Volem decidir‘ ha recorregut aquest dissabte a la tarda els carrers de Perpinyà en ocasió de la diada del  7 de novembre, per commemorar la signatura del Tractat dels Pirineus, que va implicar la separació de les comarques del nord de la resta de nació catalana. Després de la pugna pel nom de la macroregió —que ha acabat dient-se Occitània—, els nord-catalans reivindiquen el dret de decidir el seu futur i, també, la seva denominació. Els manifestants han reivindicat la unitat dels Països Catalans.

La marxa es fa cada any per denunciar el tractat que va implicar la integració del Rosselló a l’estat francès. I enguany arriba amb més força que mai per la polèmica imposició d’un nom que no reconeix la personalitat pròpia de Catalunya Nord. Els organitzadors expliquen que ‘el 7 de novembre és el dia que els nord-catalans recordem que el Tractat dels Pirineus va voler trossejar el nostre país prohibir la nostra llengua i eliminar-nos com a poble’.

Abans de la marxa, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha reunit el seu secretariat i els manifestants han encerclat la Prefectura.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]