FLA

Catalunya ha abandonat el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i ha passat a acollir-se al compartiment de Facilitat Financera (FF), juntament amb les Illes Balears i sis comunitats autònomes més. Segons el govern espanyol, el primer trimestre del 2019 destinarà a ambdós sistemes de finançament 14.084,05 milions d’euros amb càrrec al Fons de Finançament a les Comunitats Autònomes.

La factura del FLA: La Generalitat ha pagat més de 2.700 milions en interessos

El compartiment de Facilitat Financera és un mecanisme menys exigent que el FLA. El govern de Pedro Sánchez ha decidit que s’hi poden acollir Catalunya i les Illes Balears, a més de Galícia, Andalusia, Astúries, les Canàries, Cantàbria i la Rioja. L’executiu estatal hi destinarà 8.310,37 milions d’euros en total. D’aquests, a Catalunya n’han d’arribar 4.481.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb