Serenor i fermesa: article conjunt dels nou presos polítics catalans

  • Article conjunt de Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull

Dolors Bassa
15.12.2018 - 05:55
Jordi Cuixart
15.12.2018 - 05:55
Carme Forcadell
15.12.2018 - 05:55
Joaquim Forn
15.12.2018 - 05:55
Oriol Junqueras
15.12.2018 - 05:55
Raül Romeva
15.12.2018 - 05:55
Josep Rull
15.12.2018 - 05:55
Jordi Turull
15.12.2018 - 05:55
VilaWeb

Us podríem donar les gràcies mil cops i serien insuficients. Ens quedarem sempre curts a l’hora de retornar-vos tot l’escalf, suport i companyia que ens lliureu dia sí, dia també. Gràcies per no oblidar-nos, per ser al nostre costat, per tenir-nos presents i ensenyar cada dia al món sencer la causa justa que sempre és la lluita pels drets i les llibertats civils que a nosaltres ens han estat arrabassades.

Estem ja molt a prop de l’inici del judici davant del Tribunal Suprem. És aquest un moment que vol la màxima fermesa per part nostra però també de tota la serenor. I també la vol de vosaltres, de tots els qui esteu al nostre costat, dels qui ens veniu a veure de fora la presó estant, dels qui ens escriviu, dels qui us manifesteu, dels qui assistiu a sopars grocs, dels qui ens teniu, en definitiva, presents i heu fet des del primer dia de la nostra injusta situació la vostra causa i també la vostra lluita.

Entenem que molta gent que s’apropa, física o emocionalment a la presó, senti en carn pròpia la impotència que provoca tanta injustícia. Entenem que algú pugui considerar, fruit d’aquesta indignació que generen els abusos, que la solució hauria de ser obrir les presons. Però de la mateixa manera que podem entendre la necessitat d’esbravar la impotència també hem de dir clarament que això, lluny d’afavorir la nostra causa, la perjudicaria, igual que també perjudicaria els objectius polítics del país que volem i pels quals som aquí empresonats pendents d’un judici polític.

La repressió busca desestabilitzar-nos i dividir-nos. No ho hem de permetre. La riquesa del sobiranisme és la seva pluralitat i aquí rau també la seva força. Només amb una unitat estratègica granítica, construïda sobre la premisa del respecte i la generositat, serem capaços de superar els embats de l’estat espanyol.

Afrontem el judici amb plena consciència i responsabilitat. No us resulti estranya aquesta serenor. Compartim la convicció que no hem comès cap delicte, perquè posar urnes no ho podrà ser mai. I això ens fa forts davant de qualsevol embat judicial i davant qualsevol arbitrarietat i injustícia. Som innocents. Ho sabem. I és aquesta plena convicció d’innocència la font de la nostra serenor i de la nostra ambició de situar el judici com una gran oportunitat per denunciar les arbitrarietats i la vulneració dels drets civils i llibertats ciutadanes.

Quan vàrem anar a declarar davant l’Audiència Nacional i del Tribunal Suprem vam escollir, amb plena consciència i voluntat, el camí de donar la cara i assumir-ne les conseqüències que poguessin derivar-se’n. Portem més d’un any a presó des d’aquell dia i el judici al Tribunal Suprem és el pas que dona continuïtat i coherència a les decisions que vam prendre llavors. Vàrem assumir les possibles conseqüències igual que les assumim ara. La coherència de les nostres accions es mantindrà intacta quan estiguem asseguts al banc dels acusats del Suprem.

Quan declarem davant del Tribunal Suprem, no renunciarem, no capitularem, no ens rendirem. Ben al contrari. Mantindrem el cap ben alt i parlarem clar, convençudes i convençuts plenament de la nostra innocència i de la legitimitat de les nostres accions i de les nostres conviccions. Despullarem el llast de mentides i oprobi que acompanya el nostre captiveri i la volguda inconsistència de les acusacions que se’ns formulen, construïdes sobre els fonaments de la venjança i l’escarment en aquesta causa contra el sobiranisme en el seu conjunt, de la qual nosaltres en som la part més visible.

Per això us diem que és el moment de saber-se forts i serens. Ho estem nosaltres i necessitem que també ho estigueu els qui esteu i voleu ser a prop nostre, independentistes o no. Som milions de persones les que compartim la convicció que aquesta és una situació profundament injusta. El judici oral serà el moment propici perquè aparegui la veritat al mig de la Sala on se’ns estarà jutjant, serà el moment que el qui vulgui negar-la haurà de girar per força la cara perquè se’l menjarà la vergonya i estem convençuts que el carrer ens hi acompanyarà.

Ens podran condemnar, perquè tenen la força. Ja hem dit moltes vegades que no esperem un judici just perquè ningú ja no dubta de la fonamentació política, i no jurídica, que té aquesta causa.

El que mai no podran demostrar és que la seva condemna sigui justa i estigui suportada per fets i proves. No, no podran perquè a aquestes alçades ja ha estat demostrat que les acusacions no s’aguanten de cap de les maneres. I és per aquest motiu que el judici és una oportunitat pels qui estem empresonats, pel sobiranisme en el seu conjunt i per tots aquells que, sense compartir la idea d’una Catalunya independent, no dubten en posar-se al costat de la defensa dels drets civils i polítics.

El judici és el mirall on els diferents poders de l’estat, i en particular el judicial, hauran de mirar-se. Potser ells podran suportar el que vegin, a fi de comptes ja hi estan acostumats, però el que tot el món descobrirà és la fallida de la democràcia a Espanya, la justícia de les nostres reivindicacions i la legitimitat de les nostres ambicions polítiques.

Serenor i fermesa. La que ens dona saber que som innocents i que no renunciarem a res. Gràcies per ser al nostre costat.


Dolors Bassa, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sànchez, Jordi Turull

Presons de Mas d’Enric, les Basses i Lledoners, a 14 de Desembre de 2018.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any