La consellera de Justícia, Ester Capella, ha enviat avui cartes al president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, i a la ministra de Justícia espanyola, Dolores Delgado, mostrant la seva ‘alarma’ davant dels missatges escandalosos de jutges que insulten l’independentisme, els presos polítics i els exiliats en un fòrum de jutges oficial del CGPJ.

Capella ha demanat a Lesmes que obri una investigació per aclarir els fets, identifiqui els jutges i magistrats, els aparti de les causes oportunes i incoï sancions. A Delgado, la consellera li demana que ¡prengui les mesures pertinents¡ i que insti la fiscalia a actuar.

Aquest matí, en una declaració institucional, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit la dimissió de Lesmes i ha dit que encarregarà un informe jurídic per a emprendre les accions necessàries. A més, ha demanat també a la fiscalia que investigui els fets i ha afegit que reclamaria una resposta contundent al president espanyol.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb