Bunyols de Quaresma amb poma

  • Unes postres fines, per a infants i grans

VilaWeb
Neus Cuscó
17.02.2018 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ingredients:
—150 g de farina
—2 ous
—2 pomes golden
—una tassa mitjana de llet
—una cullerada de llevat Royal
—125 g de sucre
—50 g sucre de llustre
—oli de gira-sol per a fregir
—una copeta d’anís
—una mica de sal

Elaboració:
En un bol, hi posem el sucre, els dos rovells d’ou i anem batent. Hi afegim les pomes pelades i triturades, la llet, el raig d’anís i, al final, la farina i el llevat. Que quedi tot ben batut. Tapem el bol amb paper film i el deixem a la nevera mitja hora o tres quarts.

Agafem les clares, hi posem un polsim de sal i les muntem a punt de neu. Amb compte, incorporem les clares a la pasta, sempre de baix cap a dalt, per evitar que baixi la clara.

En una paella mitjana posem oli abundant. Quan l’oli és calent però no arribi a fumejar, amb dues culleres de postres anem abocant-hi porcions petites de la pasta. Quan els bunyols siguin fets per un cantó, els girem amb compte. Un cop daurats, retirem els bunyols del foc i els posem a sobre de paper de cuina per eixugar l’oli sobrant.

Per servir, posem els bunyols en una safata, freds, i just abans de menjar hi tirem sucre de llustre per sobre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes