Els bombers voluntaris de Girona no faran sortides en resposta a la inacció d’Interior

  • La conselleria diu que el diàleg continua obert i que els serveis es continuaran atenent amb els parcs funcionaris

VilaWeb
ACN
03.08.2023 - 11:29
Actualització: 03.08.2023 - 18:18
Això és una prova de lectura dels articles de Vilaweb amb veu sintètica, que ben aviat serà a disposició dels subscriptors del diari. Subscriviu-vos-hi ací. Si trobeu algun problema, escriviu-nos a suport@vilaweb.cat.

Els bombers voluntaris de Girona han anunciat que deixen d’estar disponibles i aturen l’activitat en resposta a la inacció del Departament d’Interior. El portaveu de la Federació de Bombers Voluntaris de Catalunya, Miquel Mesegué, ha explicat a l’ACN que s’ha fet una consulta a la qual s’han adherit els deu parcs de la demarcació i que la previsió és que el procediment es vagi fent per tot el país. De fet, el parc de Benifallet (Baix Ebre), ja s’hi ha adherit.

Tot plegat arriba després que el mes de juny la conselleria presentés al Consell de Bombers Voluntaris un pla d’enfortiment del cos que no va convèncer el col·lectiu. El departament ha avisat que el diàleg es manté obert i que els serveis continuaran atenent-se amb els parcs funcionaris.

Interior diu que el servei de bombers està garantit

Interior assegura que el servei de Bombers està totalment garantit, malgrat que bombers voluntaris de la Regió d’Emergències de Girona hagin anunciat que deixen d’estar disponibles i aturen l’activitat en resposta a la inacció d’Interior. En un comunicat, el departament diu que treballa en diverses propostes i que es posarà en marxa una comissió d’estudi del col·lectiu al parlament, però avisa als voluntaris que no contempla l’eliminació del model mixt actual al cos (funcionaris i voluntaris). “No és el que convé al país”, asseguren des del departament. En aquest sentit, diuen que més enllà de la normativa vigent i la jurisprudència, existeixen diversos impediments que no fan possible assumir aquesta proposta.

No obstant això, recorden que des del 2019 la pòlissa d’accidents dels bombers voluntaris conté indemnitzacions idèntiques a les dels professionals, tant per causa d’incapacitat com per causa de mort, i que són les més elevades que té contractades actualment la Generalitat. Pel que fa a les compensacions econòmiques en cas d’accident, Interior diu que les prestacions al col·lectiu de bombers i bomberes voluntaris es van fixar a l’Ordre 210/2020, de 4 de desembre, amb quantitats diàries per dia de baixa fins a un màxim de 365 dies naturals. Tot i això, la Direcció General “comparteix” la necessitat de garantir la cobertura en cas de necessitat sense límit temporal. “Per això, el 4 de setembre es publicarà una consulta prèvia al mercat per dotar el conjunt de bombers i bomberes voluntaris de la cobertura d’aquest risc sense limitació temporal”, detallen al comunicat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any